Haberler

TBMM Genel Kurulu

BDP'nin askerde şüpheli ölümlerle ilgili araştırma önergesinin görüşülmesi önerisinin oylanmasında karar yeter sayısı bulunamayınca Genel Kurul kapandı.

TBMM Genel Kurulu, BDP'nin askerde şüpheli ölümlerle ilgili verdiği araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin önerisinin oylanmasında karar yeter sayısı bulunamaması üzerine kapandı.

BDP, askerde şüpheli ölümlerle ilgili verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda bugün ele alınmasını grup önerisi olarak gündeme getirdi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Askerde şüpheli ölüm diye bir şey yoktur. Bu ülkede kışlada işlenmiş cinayetler vardır. AK Parti iktidarı döneminde kışlada yaşamını yitiren sayısı bini aşmış durumda. 1991'den AK Parti dönemine kadar da yaklaşık bin kişi öldü" dedi.

Baluken, vicdani ret yasasının bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın bedelli askerlik yaptığını ifade ederek, AK Partililer'e "Diğerlerinizin çocukları da ya bedelli yaptı ya da nerede yaptıkları belli. Vicdanlarınıza sesleniyoruz, hep kafa sallıyorsunuz" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise askerdeki ölümlerin de sivil hayatta olduğu gibi her türlü şüpheden uzak şekilde aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Askerdeki şüpheli ölümde kusuru ya da kastı olanların da soruşturmalar sonucu belirlenerek hesap vermesi gerektiğini dile getiren Özel, "Askerdeki her ölümün en ince ayrıntısına kadar incelendiğine inanıyoruz. Eksik olan taraf kamuoyu ve ailelerin yeteri kadar tatmin edilmemesi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Güldal Mumcu, BDP'nin grup önerisini oylamaya sundu. Mumcu, karar yeter sayısı bulunamaması üzerine iki kez ara verdikten sonra da karar yeter sayısı çıkmayınca, 21 Ocak Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İdris Baluken Güldal Mumcu Recep Özel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title