Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün FETÖ konusunda en dezenfekte olmuş partinin AK Parti olduğunu belirterek, 550 milletvekilinin içinde FETÖ ile bağlantılı milletvekilinin olduğuna ihtimal vermediğini söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün FETÖ konusunda en dezenfekte olmuş partinin AK Parti olduğunu belirterek, 550 milletvekilinin içinde FETÖ ile bağlantılı milletvekilinin olduğuna ihtimal vermediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda Bilirkişi Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Verdiği değişiklik önergesi üzerinde söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat İnam'ın, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16. Ceza Dairesinde açılan davada sanık olduğunu söylediğini anımsattı.

"Eğer bu kişi sanık pozisyonundaysa siz böylesine önemli bir dosyayı bu kişiye nasıl güvenip veriyorsunuz?" diye soran Baluken, "Yarın diyelim bu savcı FETÖ ile bağlantılı çıktı. Yine 'kandırıldık' mı diyeceksiniz?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, savcının "kumpas davalarının sanığı" olduğunu söyledi.

Gök, "Bu savcıya Cumhuriyet gazetesine dönük soruşturma yaptırılıyor ve bu savcı işlem yapıyor, yazarlar hakkında gözaltı kararı veriyor. Adalet çökmüş, tuz kokuyor. Neyi konuşuyoruz biz? Bunu hangi vicdan kabul eder? Biz burada FETÖ'nün bombaları altında adalet çürüsün diye mi mücadele ettik? Bu ağır tabloyu Türkiye taşıyamaz. FETÖ ile mücadeleye 'evet' ama FETÖ'cüler iş başındaysa ne yapacaksınız?" diye konuştu.

Bir başka önerge üzerinde yeniden söz alan Gök, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten savcıyla ilgili iddianameye ulaştığını, iddianamede "FETÖ kapsamında işlediği suçlardan bahsedildiğini" kaydetti.

Bu savcının da adil yargılanma hakkı olduğunu ve hüküm kesinleşene kadar masum olduğunu ifade eden Gök, "FETÖ'den yargılanan birisine Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını vereceksiniz, kirasını bir bankadan ödeyen birisini içeri atacaksınız. Bu olmaz, olamaz. FETÖ'cüler hala işbaşında farkında değilsiniz." iddiasında bulundu.

-"Gözden kaçmış mıdır, tahmin etmiyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün devlete paralel bir yapı oluşturmaya çalıştığını ve bu sürecin darbeye doğru gittiğini söylediklerini kaydetti.

O günden bu yana AK Parti'nin FETÖ'yü düşman ilan ettiğini belirten Elitaş, o süreçte 5 milletvekilinin istifa ettiğini anımsattı. Elitaş, şunları kaydetti:

"O günden bugüne gayret gösterdik. 2014 yerel seçimleri oldu, il teşkilatlarımız kongrelerini yaptı. 7 Haziran seçimlerine gittik. Milletvekili adaylarını belirlerken en önemli kıstaslarımızdan biri adayların FETÖ ile irtibatının olup olmadığıydı. Olduğunu görmüyorum, gözden kaçmış mıdır, tahmin etmiyorum. Küçük bir şüphe olduğu zaman bile 'aday yapmayalım' dedik. Kasım seçimlerinde aynı hassasiyet devam etti. Bugün FETÖ konusunda en dezenfekte olmuş parti AK Parti'dir, iddialı söylüyorum. 550 milletvekilinin içinde FETÖ terör örgütüyle bağlantılı milletvekilinin olduğuna ihtimal vermiyorum."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Elitaş İdris Baluken Levent Gök AK Parti Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title