Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Akan kan ve gözyaşının dinmesi için Müslümanların bir araya gelmesi gerekiyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Akan kan ve gözyaşının dinmesi için Müslümanların bir araya gelmesi gerekiyor. Bunun dışında çare yok." dedi.

Partisinin Artvin İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Kamalak, ramazanın İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Osmanlı Devleti'nin parçalanıp yıkılmasının ardından, İslam coğrafyasında huzur kalmadığını ifade eden Kamalak, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğunu ifade etti.

İslam coğrafyasında 5 bölgenin, yüzyılı aşkın bir süredir "kan ağladığını" söyleyen Kamalak, "Kıbrıs 140 seneden beri işgal altında. Filistin, Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa bugün işgal altında. Keşmir, Arakan kan ağlıyor. Bizden yardım bekliyor. Birinci Dünya Savaşı ile İslam coğrafyası param parça oldu." diye konuştu.

Kamalak, dünyanın en zengin petrol yataklarının İslam ülkelerinde olduğunu da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gel gör ki İslam ülkeleri, Batı'nın benzin istasyonu durumuna düşürülmüştür. Batı ve siyonizm, silahlarının etkilerini Müslümanlar üzerinde deniyor. Bugün dünyada en fazla silah satan ülkeler güvenlik konseyinin 5 daimi üyesidir. Yani sözüm ona dünya güvenliğinden birinci derecede sorumlu olan ülkeler en fazla insan öldüren ülkelerdir. 2010 yılında Amerika'nın satmış olduğu silahların tutarı 201 milyar dolarken, bir yıl sonra başlayan Arap Baharı sonrası bu rakam 67 milyar dolardır. Amerika bu silahları İslam ülkelerine satmıştır. İslam ülkeleri de bu silahlarla kardeşlerini vuruyor."

"Batının sınır bekçisi durumundayız"

"Bugün ne yazık ki Müslümanlar, Müslümanları öldürmek için birbirleriyle savaşmak için silahlanıyorlar" diyen Kamalak, "Bu durum karşısında akan kan ve gözyaşının dinmesi için Müslümanların bir araya gelmesi gerekiyor. Bunun dışında çare yok." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 3,5 milyonu aşkın Müslüman göçmen olduğunu belirten Kamalak, şunları kaydetti:

"Batı 'Bunları burada tut, Avrupa'ya gönderme' diyor. Batının sınır bekçisi durumundayız. Batının sömürdükleri ülkelerin insanlarını Batı'ya göndermemekle görevliyiz. Yetmedi Batı'nın günah keçisi durumundayız. Biz Birinci Dünya Savaşı'na Almanya ile birlikte girdik. Onlarla beraber savaştık. Geldiğimiz noktada Almanya bize diyor ki 'Siz soykırımcısınız'. Katillikten daha ağır bir suçla itham ediliyoruz. Bunu okullarında çocuklarına okutacaklar bundan böyle. Bundan daha vahimi, İslam ülkeleri ve ülkemiz, Almanya kim oluyor onları her alanda geri bırakmalıyız endişesini bile taşımıyor. Şu an yöneticilerimiz arasında 'Biz Almanya'yı geride bırakmalıyız' diyen ve bunun için bir programı olan parti var mı? Tek bir parti var oda Saadet Partisi'dir."

Bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz dünyanın en şerefli milletinin torunlarıyız. Bir araya gelmemiz lazım. Almanya'yı da Rusya'yı da İngiltere'yi de geride bırakmamız lazım. Bunu diyen tek parti Saadet Partisi. Hani Irak'a özgürlük getireceklerdi, ne oldu? Orada 2 milyon kardeşimiz şehit edildi. Kıbrıs Barış Harekatı sonrası sözüm ona batılı dostlarımız bize ambargo uygularken, Kaddafi 'Bütün gücümle Türkiye'nin yanındayım' diyordu. Ne oldu Kaddafi'ye, devrildi. Irak 3'e bölündü. İslam tarihine şöyle bir bakın, Müslüman bir ülkeyi vurmak için tarihte hiçbir İslam ülkesi ehli küffar ile anlaşmış değildir. Tek bir iktidar var, oda AK Parti."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Almanya Politika Güncel Haberler

title