Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor"

Güncelleme:

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor" dedi.

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor"

NEW YORK - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa, yoksul ülkelere ücretsiz gübre tedarikimizi engellemeye çalışıyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı ambargolardan dolayı Avrupa limanlarında biriken 300 bin ton Rus gübresini yoksul ülkelere göndermek istediklerini ancak Avrupa'nın bunu engellemeye çalıştığını söyleyerek, "22 Temmuz'da İstanbul anlaşmalarının imzalanmasına katkıda bulunan genel sekreterin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu anlaşmaların uygulanması gerekiyor. Ancak ABD ve AB'nin Rusya'nın tahıl ihracatı ve gübrelerinin önünde mali ve lojistik engeller tamamen kaldırılmış değil. Bu engellemeler nedeniyle gübreler yoksul ülkelere tedarik edilemiyor" dedi.

"Batı, Donbass bölgesindeki referanduma öfkeleniyor"

Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve Rus ordusunun kontrolü altındaki bölgelerde düzenlenen Rusya topraklarına katılım yönündeki halk referandumu ile ilgili konuşan Lavrov, "Buradaki halk 2021 yılında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in söylediği şeylere tepki gösteriyor. Zelenskiy, kendisini Rus hisseden herkesin Rusya'ya gitmesini tavsiye etti. İşte bu topraklarda yaşayanlar atalarının yüzyıllardır yaşadıkları topraklara hakim olarak bunu yapıyor. Batı bu duruma öfkeleniyor" ifadelerini kullandı.

"ABD kendini dünyanın efendisi ilan etti"

ABD'yi de eleştiren Lavrov, "Soğuk savaş döneminde kendi kendine zafer ilan eden ABD, yükümlülüğü olmayan, hukuksuzluğa göre davranan ve Tanrı'nın dünyadaki elçisi ve dünyanın efendisi olarak gördü. Bugün dünya düzeninin geleceği sorusu soruluyor. Cevap herkesi kötü itibarlı kurallarına göre yaşamaya zorlayan tek bir hegemonya olup olmayacağıdır. Demokratik ve adil bir düzen mi olacak, yoksa şantaj, tehdit, sömürgecilik ve neonazizmin olmadığı bir dünya mı?" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşmiş Milletler Mevlüt Çavuşoğlu Sergey Lavrov Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title