Haberler

Mesut Yılmaz: "Amerikalılar Papaz Serbest Bırakılmasın Diye Böyle Bir Çıkış Yaptılar"

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Rize’de babasının adına yapılmış olan Hasan Yılmaz İlkokulunun kapasite yükseltme çalışmaları için kente geldi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Rize'de babasının adına yapılmış olan Hasan Yılmaz İlkokulunun kapasite yükseltme çalışmaları için kente geldi.

Rize'de 53 Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Eski Başbakan Mesut Yılmaz, burada Rizeli hemşehrilerine oğlunun cenazesinde kendisinin acılarını paylaştığı için teşekkür etti. Yılmaz'a ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil ve eski Anavatan Partililer eşlik etti.

Dernek ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski Başbakan Yılmaz, ABD'li papaz Andrew Brunson'un tutuklanması ile ilgili ABD'nin verdiği tepkinin yersiz olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Amerikalılar papaz serbest bırakılmasın diye böyle bir çıkış yaptılar çünkü bu şekilde bir tehditle değil Türkiye'ye, Afrika'daki küçük bir kabile devletine bile bugün ki dünyada istediğinizi yaptırmanız mümkün değil. Normal şartlarda belki de mahkemenin ilk duruşmasında beraat edecek bir kişiyi şimdi daha zor duruma soktular. Onun için bunun çok kötü bir diplomasi olduğunu düşünüyorum. Amerika'daki çok başlılığın açık bir tezahürü olduğunu düşünüyorum. Bir bakan ayrı konuşuyor bir başka bakan daha ayrı konuşuyor. Amerika çok ciddi bir yönetim krizi yaşıyor ve bu ister istemez ikili ilişkilerimizi etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Mesut Özil'in Alman milli takımında futbol oynamama kararının doğru bir karar olduğunu dile getiren Yılmaz, "Adaşımın doğru yaptığını düşünüyorum. Almanya bu Dünya Kupası'nda iyi bir netice alamadı, bunun günah keçisi Mesut Özil'i yapmak istediler. O da buna karşı bir tepki koydu. Bence çok insani ve ahlaki bir tepki" diye konuştu.

Türkiye'nin kendi savunmasını ve güvenlik sistemlerini oluşturması için attığı adımların yerinde olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, "Amerika ile Avrupa arasında şimdiye kadar tarihte hiç yaşanmamış ölçüde önemli bir görüş ayrılığı, farklı yaklaşımlar söz konusu. Hatta Amerika NATO'dan çıkmaktan bahsediyor. Dolayısıyla yeniden kurulan bir dünyada her ülke gibi Türkiye'de kendi güvenliğini savunmasını sağlama alacağı yeni arayışlar içerisinde olacaktır. Bu yeni başlayan bir şey de değildir. Benim gönlümden geçen Türkiye'nin bütün komşularıyla bütün büyük güçler ile en iyi işler içeresinde olmasıdır. Bunun aynı zamanda Türkiye'nin de menfaatine olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Mesut Yılmaz Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Bitcoine, kripto paraya vergi gelecek mi? Borsaya vergi gelecek mi? Borsa gelirleri vergilendirilecek mi? #129297 Giovanni van Bronckhorst kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst kimdir? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim oldu? SON DAKİKA Beşiktaş teknik direktörü belli oldu İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 6 Haziran Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300 Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi?
Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title