Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: İsrail Dünya Barışı İçin En Büyük Tehdittir

Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak dünya barışı için en büyük tehdit olduğunu belirtti. Yalçın, İzmir'de düzenlenen Filistin'e destek mitinginde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirdiğini ve soykırım uyguladığını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail, dünya barışı için herkes bilsin ki en büyük tehdittir. İnsan haklarının bittiği yerdeyiz." dedi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Milli İrade Platformu tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen Filistin'e destek mitingine katılan Yalçın, Kudüs'ün 75 yıldır acının başkenti, Gazze'nin ise 16 yıldır açık hava hapishanesi ve abluka altında olduğunu söyledi.

Gazze'nin yine ateş altında kaldığını hatırlatan Yalçın, "Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail dünya barışı için herkes bilsin ki en büyük tehdittir. İnsan haklarının bittiği yerdeyiz. İsrail büyük bir açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'de soykırım uyguluyor. Düşünün ülkenizin paramparça, toprağınızın yüzde 85'i işgal edilmiş, şehirleriniz köye çevrilmiş, etrafınız utanç duvarlarıyla örülmüş, verimli toprağınıza temiz su kaynağınıza el konulmuş, kendi ülkende serbest dolaşma hakkın yok. O topraklarda, aşın yok, işin yok, ilacın yok, ekmeğin yok, siyonist olmayan hiç kimseye acınmıyor. İnsanı köşeye sıkıştırıp sonra onuru için mücadele verenleri terörist ilan etmeye çalışıyorlar. Asıl terörist İsrail'in siyonistlerin ta kendisidir." dedi.

Yalçın, İsrail'in hastane ve tahliye için açılan güvenlik koridorunu bile bombaladığını belirtti.

İsrail'in vahşet işlediğini vurgulayan Yalçın, "Çözüm ise İsrail'in o beldeden, o topraklardan defolup gitmesidir. Batılı ülkeler ağız birliği etmişcesine Gazze'deki vahşeti destekliyor. Vahşete yasal kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Soykırıma meşruiyet uydurmanın arayışı içerisindeler, parasını ABD'nin verdiği fosfor bombaları attırıyor. CNN, BBC marifetiyle Gazze'ye yalan, iftira, dezenformasyon bombaları attırıyor." diye konuştu.

Yalçın, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin İsrail'e destek verdiğini anlattı.

Meydanlarda Filistin'e destek vermek için nöbet tutulmaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Meydanlardan çekilmemeliyiz. Meydanlardan çekilirsek, bu nöbeti yerine getirmezsek orada çok büyük katliam yapacaklar. Onun için haysiyetli insanlar Londra'da meydanda, Washington'da meydanda, Ankara'da meydanda, Antalya'da meydanda, İstanbul'da meydanda, dünyanın her yerinde haysiyet mücadelesi verenler, İzmir'de olduğu gibi meydandalar. Bu nöbetleri devam ettirmek zorundayız. Sakın ha sakın gittik de mitinge ne oldu diye asla soru sormayın kendinize. Evde duranlar ne yaptı ki? Meydanda olanlar en azından oradaki insanların yüreğini rahatlatıyor. Liderlere meydanların sesiyle elinizi çabuk tutun, bir an önce adım atın. İnsanlık oluyor diyerek insanlık mücadelesine haysiyet mücadelesine, meydanlardan ses veriyor."

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da İsrail'in Gazze'ye olan saldırısını kınadı.

Papa'nın yaşananlara karşı sessiz kaldığını belirten Yılmaz, "Dünya şu anda Roma merkezli ve Papa'ya bağlı. Neden konuşmuyorsun? Papa. İstesin bir cümle ile savaşı durdurur. Ama o da bir Yahudi. Papayı bile ele geçirmiş siyonistler. Ülkelerin başkanlarını kendilerinden yapmışlar." ifadelerini kullandı.

Mitingde sahne alan sanatçı Murat Kekilli de İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılara tepki olarak yazdığı "Yıkılasın İsrail" şarkısını kalabalıkla birlikte seslendirdi.

İzmir'e konsere gelmeyi çok hayal ettiğin anlatan Kekilli, "Yıkılasın İsrail' şarkısını yaptım. Birilerinin bu konuya duyarlı olması lazımdı. Birilerinin artık Allah'tan korkması gerektiğini söylüyordum." şeklinde konuştu.

Mitingde sahneye davet edilen Abdülhamit Han'ın 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da saldırıları kınadı.

Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bazı siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Ali Yalçın Memur Sen Filistin İsrail Dünya İzmir Gazze Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title