Haberler

Mardin: Bakan Aksu Mardin'de

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu milletin etle tırnak gibi kaynaştığını ve hiçbir güç, hiçbir eylemin bu birlikteliği bozamayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu milletin etle tırnak gibi kaynaştığını ve hiçbir güç, hiçbir eylemin bu birlikteliği bozamayacağını söyledi.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Zirvesi'ne katılan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, burada yaptığı konuşmada, son günlerde artış gösteren terör olaylarını değerlendirerek, terörle hiçbir yere varılamayacağını kaydetti. Matiat Oteli'nde Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile birçok ilin vali ve belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Bakan Aksu, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılmasının artık bütün insanların üzerinde ittifakla durdukları bir konu olduğunu ifade ederek, "Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, insanlığın bugüne kadar, geçirmiş olduğu her dönemin hala canlı izlerini taşıyan, ender bir konuma sahip yerlerdendir. Bir araya gelmemize vesile olan Mardin; çeşitli etnik grupların, değişik dinlere mensup insanların yıllardır huzur ve barış içerisinde yaşadıkları hoşgörü ortamıyla, tarihi eserleriyle, kültürel mirasların en evrensel ve en güzel örneklerine sahiptir. Tabii, sadece Mardin değil, Türkiye'nin birincisi İstanbul, bir Antalya, bir Şanlıurfa, bir Trabzon, bir Ağrı kısacası Anadolu'nun her tarafı, kültürel mirasın eşsiz ve güzel örnekleriyle doludur" dedi.

"TARİHİ DUYARLILIĞA SAHİP DEĞİLİZ"

Türkiye'nin sahip olduğu bu kadar tarihi esere rağmen; bu eserlerin korunması ve yaşatılması konusunda vatandaşların aynı duyarlılığa sahip olmadığını ifade eden Bakan Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kültürel değerlerini ve tarihini geleceğe taşımayan hiçbir millet, varlığını sürdüremez. Daha doğrusu tarihini, kimliğini gelecek nesillere aktarmayan hiçbir millet, onurluca yaşama hakkına sahip değildir. Bu coğrafyanın yöneticileri olarak sorumluluklarımızdan birisi de, aldığımız emaneti gelecek kuşaklara olduğu gibi teslim etmektir. Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması, geliştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması hususunda, hem merkezi yönetime hem de yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Tüm dünya 21. yüzyılın en büyük problemi olan kültürler arası çatışmaları engellemek için formül ararken, biz binlerce yıldır adeta farklı kültürlerin renklerinden oluşan Anadolu coğrafyasında yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki, ülkemizin dünya tarihine de ışık tutabilecek zenginlikteki tarihi ve kültürel birikimin korunması ve gelecek kuşaklara en iyi biçimde aktarılması; bizi olduğu kadar, insanlığa karşı da önemli bir sorumluluğumuzdur. Medeniyetlerin beşiği olarak bilinen bu cennet vatanımızda, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkacak ve toplumsal bilincin yerleşmesine katkıda bulunacak bu tür faaliyetlerin, daha da artmasını temenni ediyorum. Özellikle,Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerine başladığı bu ünlerde yürütülen faaliyetler, kültürel mirasın korunmasının önemini daha da arttırmaktadır".

BAKAN AKSU'DAN TERÖR DEĞERLENDİRMESİ

İki günden beri Mardin'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Aksu, toplantıdaki konuşmasında bölgede son günlerde artan terör olaylarını da değerlendirdi. Çatışmalarda her şehit olan askerin milletin yüreğine düşmüş bir ateş olduğunu bildiren Bakan Aksu, kutsal görevlerini yerine getirirken, bu ülkeye hizmet ederken hayatlarını feda edenlere çok şeyler borçlu olduklarını ve onları rahmetle yad ettiklerini söyledi. Bakan Aksu, terörle ilgili değerlendirmesinde şu açıklamalarda bulundu:

"Son günlerde bölücü terör örgütünün haince, kalleşçe pusularla uzaktan kumandalı mayınları patlatılması sonucu, tek amacı ülkede huzuru sağlamak olan güvenlik güçlerimize yönelik menfur saldırıları, hepimizi derinden üzmüştür. Her zaman konuşmalarımda ifade ettiğim gibi, terör ve şiddetle dünyanın hiçbir yerinde sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır, teröristlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların da sonu hüsran olacaktır. Akıttıkları kanda boğulacaklardır. Hainler bilmelidirler ki; bu saldırılar, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığımızdan bizi asla caydıramayacak, varlıklarını, vatanın varlığına feda eden güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacak, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki azmini de kıramayacaktır. Bu mücadelede hiçbir zaman teröre prim vermeyen, her zaman güvenlik güçlerimizin yanında yer alan aziz vatandaşlarımızın ayrı bir yeri bulunmaktadır".

Türk milletinin, genciyle yaşlısıyla, doğulusuyla batılsıyla teröre prim vermediğini ve her yerde terörü şiddetle kınadığını, huzur ve istikrara yönelen tehditlere karşı her zaman olduğu gibi kararlılığını ortaya koyduğunu kaydeden Bakan Aksu, "Bu kararlılığı Şırnak'ta, Van'da, Diyarbakır'da, hasılı yurdun her tarafında, terörün telin edildiği toplantılarda ve mitinglerde görüyoruz. Bunu Türkiye gördüğü gibi, artık tüm dünya da görecektir. Ülkemizin tarihi geçmişi; bu tür olayların tertipçilerinin ve maşalarının er veya geç güvenlik güçlerimizden ve Türk adaletinden hak ettikleri cevabı almalarının örnekleriyle doludur. Ülkemiz; kardeşi kardeşe kırdıran, milli servetimizin büyük bir kısmının boş yere heba olmasına sebep olan terör illetinden çok çekmiştir. Etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu millet etle tırnak gibi kaynaşmıştır. Hiçbir güç, hiçbir eylem bu birlikteliği bozamaz" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Nurettin Sözen de birer konuşma yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

title