Haberler

Kremlin Sözcüsü Peskov: "Kuzey Akım-2'de basınç düşmesi sabotaj olabilir"

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattında basınç düşmesi sabotaj olabilir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattında basınç düşmesi sabotaj olabilir" dedi.

Özbekistan'ın Semerkand kentinde gerçekleşen Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikili görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan'ın sürekli olarak Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirme ve Rusya - Ukrayna arasında müzakerelerin Türkiye'nin aracılığıyla tekrar başlatılması arzusunu dile getirmesinin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın, Semerkand'taki görüşmesinde bu isteğini Rusya lideri Putin'e ilettiğini hatırlatan Peskov, "Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Rusya'nın müzakere gerçekleştirmeye hala hazır olduğunu söyledi. Fakat durum değiştikçe şartlar da değişiyor. Bunu defalarca söyledik. Bununla beraber temel prensibimiz hala aynı. Özel askeri operasyonun tüm hedeflerine ulaşılması gerekiyor. Müzakere yolundan tamamen ayrılan Ukrayna tarafı oldu. Bu yüzden de özel askeri operasyonumuz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"KUZEY AKIM-2'DE BASINÇ DÜŞMESİ SABOTAJ OLABİLİR"

Kuzey Akım-1 petrol boru hattında yaşanan aksaklıkların ardından Kuzey Akım-2 petrol boru hattında da basınç düşmesi yaşandığı ve bunun sabotaj olduğuna dair duyumlar olduğunu hatırlatan Peskov, "Bunlar çok endişe verici haberler. Gerçekten de boru hattında bir tür tahribat oluşmuş olmasından bahsediyoruz, bunun ne tür bir tahribat olduğu henüz belirsiz. Boru hattının Danimarka'nın ekonomik alanından geçen kısmında basınç ciddi anlamda düşmüş durumda. Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz" dedi.

PESKOV'DA DOKTRİNLERİ İŞARET ETTİ

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'in Rusya'nın nükleer silah kullanmaya zorlanması durumunda NATO'nun Ukrayna'yı korumak için nükleer silahları kullanma ihtimalinin düşük olduğu yönündeki açıklaması hakkında yorum yapan Peskov, "Aslında doktrinlere atıfta vardı. Nükleer silahların kullanımıyla ilgili doktrinlerimizi hatırlatmak yeterli" şeklinde konuştu.

(Erhan Altıparmak - İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin Dmitriy Peskov Kremlin Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title