Haberler

Kılıçdaroğlu: "Siyasete Yırtık Ayakkabı ile Girip, Sonra Üsküdar'da Havuzlu Villada Oturanları Biliyorsunuz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe ziyaretlerinin ardından Bursa'ya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe ziyaretlerinin ardından Bursa'ya geldi. Fomara meydanında kendisini bekleyen yaklaşık 3 bin 500 kişiye seslenen Kılıçdaroğlu yine AKP hükümetine yüklendi. Önce halkın zengileşmesi için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu kardeşiniz sizden biridir. Mücadelesi de sizin içindir. Önce halk yani siz zenginleşeceksiniz. Siyasete yırtık ayakkabı ile girip, sonra Üsküdar'da havuzlu villada oturanları hepiniz biliyorsunuz. Buna son vereceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 25 Mayıs 2002 tarihindeki Bursa'da yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Recep Bey Bursa'da bir konuşma yapmıştı. 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz' diye. Şimdi siz bu sözüne inanıyor musunuz? Fakir fukara, garip guraba edebiyatı yaparak iktidara geldiler. Ceplerini doldurdular. Siz artık onları kara kara düşündüreceksiniz. AKP hükümetinin 8 yıllık iktidarını değirlendiren Kılıçdaroğlu, "8 yıllık dönemde işçi, memur, emekli, sanayici halinden memnun mu? Hayır. Bir tek Recep Bey memnun. Sevgili Recep Bey ne demişti? 'Kriz bizi teğet geçti' dedi. Sevgili Recep Bey'e inanıyorum. Kriz Recep Bey'i teğet geçti. Sağ olsunlar hepsi köşeyi döndüler. Kriz onları teğet, vatandaşın böğrünü ise delip geçti, deldi geçti" dedi.

Bursalılara seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Benden sonra bu meydana Recep Bey gelirse şu soruyun sorun. Sayın Başbakan sen dokunulmazlıkları neden korkup kaldırmıyorsun? Korkun nedir, söylede bilelim. Sizin inançlarınızla oynuyorlar. Siyasetin konusu, inanç ve etnik kimlikle oynamak değildir. Recep bey ve yandaşları bunu böyle bilsin. 8 yıl önce telefonla konuşurken korkuyor muydunuz? Hayır ama şimdi korkuyorsunuz. Bu hükümet telekulak hükümetidir. Bunların defterinde demokrasi, özgürlük ve hak yoktur. Sevgili Recep Bey'in söyledikleri ile yaptıkları neden birbirini tutmuyor. Anayasa değişikliğinde memurlara Toplu sözleşme Hakkı getiriyor ama grev hakkı getirmiyor. Memur al bu anayasa değişikilğini başına çal demeyecek mi? Bunlar değil tüyü bitmemiş yetimin hakkını, anne karnındaki çocuğun bile hakkını yiyorlar. Bana güç verin. Sizden destek istiyorum. Oyunuza ihtiyacım var"

Işıl ARSLAN- Serhat TEZCAN- BURSA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title