Haberler

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinin kaderini belirleyen milyonlarca emekli maaşlarına zam beklerken, Ankara kulislerine düşen son iddia büyük ses getirdi. Bu yılı "Emekliler Yılı" ilan eden hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığı ve konuyla ilgili kanun teklifini 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte TBMM'ye sevk edeceği öne sürüldü.

Yerel seçimlere damga vuran milyonlarca emekli hayat pahalılığının gitgide tırmanmasıyla birlikte maaşlarına zam yapılmasını beklerken, kulislere düşen son iddia kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

HÜKÜMET DÜĞMEYE BASTI

Bu yılı "Emekliler Yılı" ilan eden hükümetin emekli maaşları konusunda düğmeye bastığı, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılacağı öne sürüldü.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA DÜZENLEME

Emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkı dışında herhangi bir artış yapılmayacağı ancak en düşük emekli maaşlarında kök aylıklarında yasa ile bir düzenlemeye gidileceği iddia ediliyor.

YENİ EMEKLİLER DE DAHİL EDİLECEK

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25'lik artışı en düşük emekli maaşına da olduğu gibi yansıtacak. Özetle 10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli, temmuzdan sonra 12 bin 500 TL alacak ve buna yeni emekliler de dahil edilecek.

3 TEMMUZ'DA TBMM'YE SEVK EDİLECEK

Konuyla ilgili kanun teklifinin 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte TBMM'ye sevk edileceği öğrenildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hükümet Ankara Zam Ekonomi Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (70)

Hasan Turk:

12.500 tl ye kiralik ev kalmadi baslik buyuk ses getirdi. 23 yildir mansetler boyle ama ulke arjantin.

518
17
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hiç hesap ettinizmi bunlar 2002 de iktidara geldiğinde emekli maaşıyla kaç ekmek kaç çeyrek kaç kilo peynir zeytin et alıp kaç tane kira ödüyor kaç kere otobüse biniyordun

yanıt257
yanıt12
semson 12:

gelen zam la 13 bin oluyor kimsenin bir şey yaptığı yok milletle dalga gecmeyin

yanıt215
yanıt3
mehmet türkel:

sade vatandaş: İnternetten alıntıdır bir oku istersen. ''Mevcut iktidarın başa geldiği 2002 yılında ortalama bir memur maaşı 578 TL iken, memur emeklisinin aylığı ise 502 TL'ydi. Memur emeklisi, memur maaşının yüzde 87'si oranında bir maaş alıyordu. Emekliler Yılına gelindiğinde ise ortalama memur maaşı 37 bin 333 TL iken, memur emeklisinin ortalama aylığı ise 15 bin 445 TL''

yanıt116
yanıt4
mehmet türkel:

sade vatandaş: Ayrıca 2002 yılında et 8 liraydı kilosu şu anda 650 tl üstte verdiğim maaşa göre kaç kğ et alıyorsun hesapla bakalım.

yanıt81
yanıt5
sergen Dönmez:

Çok fazla ,,,AKP önümüzdeki seçim kaybeder Bir vekil 160 bin alrken sen emekline12 bin ver ,alninizi bosa secdeye koymayın ,

303
11
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

bir kira olmuş 15 bin bu saatten sonra ev almak hayal oğlu hayal oldu..

259
13
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Kira 15 bin emekli maaşı 10 bin...Peki evde ne yiycen?

yanıt234
yanıt10
bülent iyigün:

15 bin tl,ye bizim burda ev yok 25 bin tl,den aşağı ev bulamazsın

yanıt27
yanıt1
Cem Demirci:

Ya Adam Gibi Düzgün Haber Yapın Lütfen ,Ne Demek Ememkli Maaşlarına Enlasyon Kadar Zam En Düşük Emekli Maaşları 12.500 TL OLacak. Ne Alaka Kardeşim. Tüm Emeklilere % 50 Verin Gitsin . Yasa ile Kök Maaşı 12.500 TL Yapın .Bu İş Emekli Maaşı da Kapansın Gitsin Artık. Bundan sonraki süreçlerde TÜİK Gerçek rakamları versim , açıklasın kalemleri .Her Kes Doğru Zam Alsın.NOKTA

231
15
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title