Haberler

İsrail İletişim Bakanı Sukot Bayramı ritüelleri için Suudi Arabistan'a gitti

Güncelleme:

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki otel odasında Yahudilerin Sukot Bayramı'na özel ritüeller gerçekleştirdi. Karhi, beraberindeki heyetle birlikte dua etti ve fotoğraflarını paylaştı.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altındaki Dünya Posta Birliği Toplantısı için gittiği Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki otel odasında Yahudilerin Sukot Bayramı'na özel ritüeller yaptı.

Karhi, sosyal medya hesabından, beraberindeki heyetle odasında bitki sarılı tahta çubuklarla gerçekleştirdiği ritüellerin fotoğraflarını ve videosunu paylaştı.

Yahudiliğin Tanah kutsal kitabındaki Daniel suresinden bir bölümü paylaşan Karhi, şu ifadeleri kullandı:

"Daniel'in evinin pencereleri Kudüs'e doğru açıktı. Biz de Riyad'da pencerelerimiz açık şekilde Kudüs'e doğru dua etme ayrıcalığını elde ettik."

İsrail İletişim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Karhi ve İsrail Meclisi Ekonomi Komitesi Başkanı Milletvekili David Bitan, İletişim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlardan yetkililerin yer aldığı 14 kişilik heyetle, BM bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Posta Birliği Toplantısı'na katılmak üzere dün Riyad'a gitmişti.

Bu, Tel Aviv'in diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı Suudi Arabistan'a İsrail hükümetinden kısa aralıklarla yapılan ikinci ziyaret olmuştu.

İsrail Turizm Bakanı Haim Katz da geçen hafta BM çatısı altındaki Dünya Turizm Örgütü'nün toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'a gitmişti.

Katz'ın ziyareti İsrail'den bir bakanın Suudi Arabistan'a ilk ziyareti olarak kayıtlara geçmişti.

İsrail ile Suudi Arabistan'ın diplomatik ilişkisi bulunmuyor. Ancak ABD yönetimi Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas ve Sudan ile İsrail arasında sağlanan normalleşme anlaşmalarında olduğu gibi Riyad ile Tel Aviv arasında da benzer anlaşma için arabuluculuk yürütüyor.

Kaynak: AA / Politika

Suudi Arabistan İsrail Riyad Turizm Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title