Haberler

Iğdır'da Hastalar Randevu Alamadığı İçin Tedavi ve Teşhis İmkanlarından Yararlanamıyor

Güncelleme:

Iğdır'da hastaların randevu alamadıkları için erken tedavi ve teşhis imkanlarından yararlanamadıklarını savunan DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, sağlık sisteminin çöktüğünü belirtti ve yetkililere çağrıda bulundu.

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır'da hastaların randevu alamadıkları için erken tedavi ve teşhis imkanlarından yararlanamadıklarını savundu.

Hun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Iğdır'da hastanelerde yeterli tıbbi imkan olmadığını, halkın teşhis ve tedavi için en yakın araştırma hastanelerinin bulunduğu Van ve Erzurum'a gittiğini söyledi.

Türkiye'de sosyal devlet kavramının tam olarak yerine getirilemediğini ileri süren Hun, "Sosyal devletin vatandaşlara asgari düzeyde sağlık hakkı oluşturması gerekirken ülkemizde ne yazık ki insanlar sağlıktan doğan haklarını kullanamamaktadır." dedi.

Iğdır'da sağlık sisteminin çöktüğünü savunan Hun, şunları kaydetti:

"Gelişmiş bir sağlık ocağı olarak tanımlanan Iğdır Nevruz Erez Devlet Hastanesi bulunmakta. Yaklaşık 200 bin nüfusu bulunan bir il için yetersiz olması bir yana, hastane çatısı altında çalışan sağlık emekçileri sayısının düşük olması, tıbbi cihazların sayısının az olması ya da hiç bulunmaması, var olan cihazların sürekli bozulması, Iğdır'da sağlık hizmetlerinin tamamen tıkanmasına, çökmesine neden olmaktadır. Iğdır halkı devlet hastanesinden randevu alamamakta, aldığı randevu iptal edilmekte, çoğu defa yoğunluk karşılanamadığı için randevu sistemi kapatılmaktadır. Devlet hastanesinde birçok branş doktoru ya az ya da hiç bulunmamaktadır. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; Iğdır'da doktor ve tıbbi cihaz eksiklikleri bir an önce giderilmeli."

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili Yılmaz Hun DEM Parti Iğdır Sağlık Politika Güncel Haberler

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title