Haberler

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: HDP aday çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'na destek verecek

Güncelleme:

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Meclis'te ziyaret ettiği HDP'nin adaylık konusundaki kararını verdiği iddia edildi. Ankara kulislerine düşen son bilgiye göre HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret edecek. Partinin kararını bugün Ankara'da düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurması bekleniyor.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala ittifak çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu dün TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

HDP'Lİ SANCAR: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE KAPSAMLI AÇIKLAMA YAPILACAK

Zirvenin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu görüşmenin bir hayli olumlu geçtiğini belirtirken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "Yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Yeni başlangıç; özgürlük ve adaletle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada geniş bir mutabakatla çözülebilir. Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde kapsamlı bir açıklamada bulunacağız" ifadesini kullandı.

HDP kararını verdi iddiası: Aday çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'na destek verecekler

"HDP ADAYLIK KONUSUNDAKİ KARARINI VERDİ"

Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından HDP'nin nasıl bir karar alacağı merak konusu olurken, Ankara kulislerine düşen bir son dakika haberine göre HDP cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki kararını verdi.

BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLANACAK

Herhangi bir aday çıkarmayıp Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi beklenen HDP'nin alınan kararı bugün Ankara'da düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurması bekleniyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Türkiye Ankara Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (17)

Hamit Gündoğdu:

Bu seçim AKP'yi göndermek için ülke için zaruri hale geldi. Kayıp 21 yılı var bu ülkenin. Bu kayıp yılları unutturmamak lazım. Tıpkı Japonya'nın hirosimaya atılan atom bombasını nesillerine aktarırken izlediği yol ile. Sonrası başarıdır zaten.

15
50
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

HDP' ye oy verenlerdir bu ülkenin insanı ve ülkedeki sıkıntıları onlarda yaşıyor ve hissediyor. HDP aksi bir karar alamaz, alirsada seçmeni rağbet göstermez geri teper.

14
22
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

hdp ye oy verenler teröre destek çıkanlardır

yanıt5
yanıt0
Tuğrul Kademe:

HDP PKK bin siyasi uzantısıdır

yanıt10
yanıt3
Bilir Kişi:

Yazıklar olsun sizin zihniyetinize! daha başkan aponun heykelini dikeceğiz diyen şahsın partisiyle yol yürümeyi, mübah görüyorsunuz. Tek derdiniz Erdoğan gitsin. Allah sizi bildiği gibi yapsın emekli emice Allah sizi bildiği gibi yapsın.

yanıt14
yanıt4
Bilir Kişi:

Ve ayrıca bu çaresizliğin göstergesidir işte :) 15 mayıs günü sabahı buralardan sakın ayrılma emekli emice sakın :)

yanıt9
yanıt0
MIHTAR:

Araya şıkıştırıp zorla konuşturmuşlar gibi dursada. Zihniyet aynı zorla yapılan bişey yok.

24
6
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Önceden üstü kapalı olurdu bu işler. Şimdiler de milletin gözüne soka soka pkk ile ittifak halinde oluyorlar. Binlerce insanımızı şehit eden pkk, şimdi cumhuriyeti kuran Mustafa Kemalin partisi ile ittifak ediyor. Dahada acısı memleketin yarısı bunu onaylıyor. Yazıklar olsun.

23
2
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Aynen böyle devam bay bay kemal aynen böyle devam :)

12
8
yanıtYanıtla
apolat:

Niye aday çıkarsın, tek başına cumhurbaşkanı çıkaramayacağını bile bile, Chp yi istediği gibi kullanacak nasıl olsa

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title