Haberler

Gambiya lideri, Kovid-19'dan etkilenen yoksul ülkeler için dünyadan destek istedi

Güncelleme:

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, uluslararası toplumdan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomik durgunluk yaşayan az gelişmiş ülkelere yardım etmesini istedi.

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, uluslararası toplumdan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomik durgunluk yaşayan az gelişmiş ülkelere yardım etmesini istedi.

Barrow, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle online olarak yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna gönderdiği görüntülü mesajında, küçük ve az gelişmiş ülkelerin, ekonomilerini canlandırmaya çalışırken borç yüklerini hafifletmek için de mücadele ettiğini belirtti.

Uluslararası topluma Kovid-19 nedeniyle ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan yoksul ülkeler için destek çağrısında bulan Barrow, "Gambiya gibi gelişmekte olan ülkeler, devam eden ekonomik düşüşten kurtulmak için BM ve uluslararası toplumdan destek paketleri veya kurtarma paketleri talep etmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Barrow, Kovid-19 nedeniyle ülke ekonomisinin yüzde 2 küçüldüğüne işaret ederek, ülkede ekonomik büyümeye katkı sağlayan turizm sektörünün küçülmeye devam ettiğini bu nedenle işsizliğin de hızla arttığını kaydetti.

Afrika Birliğinin borç erteleme veya borç silme çağrısını anımsatan Barrow, "Az gelişmiş ülkelerin, özellikle de Gambiya gibi geçiş sürecindeki ülkelerin benzersiz koşullarının ve zorluklarının özel ve hızlı bir şekilde değerlendirileceğini umuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Adama Barrow Gambiya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title