Haberler

Eylem Talimatları Radyodan

Güncelleme:

Batman'da örgüt mensuplarına radyoyla istihbarat aktardıkları iddia edilen 8 sanık için 20'şer yıl hapis istendi.

Batman'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar konusunda örgüt mensuplarına radyo aracılığıyla istihbarat aktardıkları iddiasıyla 4'ü tutuklu 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK mensuplarına radyodan istedikleri türkülerin sözleriyle "şifreli mesaj" gönderdikleri gerekçesiyle 8 sanık için, TCK'nın "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "örgütün propagandasını yapmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, terör örgütünün, geniş kitlelere ulaşabilmek, örgüt mensuplarını motive etmek, psikolojik destek sağlamak ve işbirlikçiler arasında irtibat kurmak amacıyla televizyon yayınlarının uydu aracılığı ile alınamadığı bölgelere ulaşabilmek için "Mezopotamya'nın Sesi Radyosunu"nu kurduğu kaydedildi.

Radyonun 19 Mayıs 2001 tarihinden itibaren Belçika'daki Medya Tv stüdyo binası içerisinde faaliyet yürüttüğü ifade edilen iddianamede, söz konusu radyo vasıtasıyla örgüt mensuplarına şifreli mesajlar iletildiği bildirildi.

Roj Tv çalışanları tarafından işletilen radyonun Kandil'deki "KCK Basın İrtibat Merkezi"nce yönlendirildiğine yer verilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Telsiz ya da telefon aracılığı ile iletişim kurulamayan, kurulmasında mahzur görülen durumlarda terör örgütü mensupları, işbirlikçileri tarafından Mezopotamya Radyosunu telefon ile aranarak daha önceden kararlaştırılan türkü istenmekte ve türkünün sözleri baz alınarak, istenilen mesaj şifreli olarak örgüt mensuplarına ve sempatizan kitleye iletilmektedir. Yapılan yayınların terör örgütünün güdümünde olduğu, halkta kin duygusunun ve şiddetin kışkırtılmasına, güvenlik, kamu düzeni ve toprak bütünlüğü üzerindeki devletin otoritesini önemli ölçüde sarsmaya yönelik olduğu belirlenmiştir."

İddianamede, söz konusu şüphelilerin de güvenlik güçlerinin yaptığı ve yapacağı operasyonlar konusunda örgüt mensuplarına radyo aracılığıyla istihbarat aktararak, operasyonların boşa çıkarılmasına çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

Haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title