Haberler

Edirne'nin sınır köylerinde düzensiz göçmen hareketliliği artıyor

Güncelleme:

Edirne'nin Bulgaristan sınırına yakın Lalapaşa ilçesinin Vaysal Köyü'nde düzensiz göçmen hareketliliği yaşanıyor. Köy içinde 30-40 kişilik gruplar halinde dolaşan göçmenleri, köyde yaşayan bir vatandaş cep telefonu ile görüntüledi. Köylüler, evlerine, ahırlarına ve samanlıklarına saklanan göçmenlerden dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

ERGİN YILDIZ

Edirne'nin sınır köylerinde düzensiz göçmen hareketliliği arttı. Özellikle 34 plakalı taksilerle köylere bırakıldığı öne sürülen kaçak göçmenler, 30-40 kişilik gruplar halinde köylerin içinde dolaştığı görüntüler amatör kameralara yansıdı.

Edirne'nin Bulgaristan sınırına yakın Lalapaşa ilçesinin Vaysal Köyü'nde düzensiz göçmen hareketliliği yaşanıyor. Köy içinde 30-40 kişilik gruplar halinde dolaşan göçmenleri, köyde yaşayan bir vatandaş cep telefonu ile görüntüledi.

"EVLERDE, AHIRLARDA, SAMANLIKLARDA SAKLANIYORLAR"

Vaysal Köyü Muhtarı Cafer Demirel de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Artık çocuklarımızı bakkala bile gönderemez olduk. Okul servislerine çocuklarımız kendileri çıkıyordu artık annesi ya da babası çıkarmak zorunda kalıyor. Ortalık mülteci dolu. Evlere giriyorlar, sokaklarda geziyorlar, ahırlarda, samanlıklarda saklanıyorlar. Bu konuda çok mağduruz. Köylü kadınlarımız, çocuklarımız korku içinde."

Kaynak: ANKA / Politika

Cep Telefonu Bulgaristan Lalapaşa Göçmen Edirne Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title