Haberler

Bosna Hersek Heyeti TBMM'de

TBMM Başkanvekili Levent Gök, "Bosna Kapısı Projesi" kapsamında Meclise gelen ve aralarında akademisyenler, sanatçılar, STK temsilcilerinin de bulunduğu Bosna Hersek heyetini kabul etti.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, "Bosna Kapısı Projesi" kapsamında Meclise gelen ve aralarında akademisyenler, sanatçılar, STK temsilcilerinin de bulunduğu Bosna Hersek heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Gök, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın yoğun programından dolayı heyeti kabul edemediğini ve Meclis adına bu görüşmeyi kendisinin yaptığını belirterek, heyette bulunanlara Yıldırım'ın sevgi ve saygılarını iletti.

Türkiye'nin Bosna Hersek ile olan hukuku ve yakınlığına vurgu yapan Gök, "Sizler ne hissediyorsanız biz de Türkiye'de onu hissediyoruz." dedi.

Srebrenitsa katliamının Bosna Hersek'te açtığı derin acıların Türkiye'de de yaşandığını, katliamın yıl dönümlerinde pek çok yerde anma törenlerinin düzenlendiğini dile getiren Gök, "Srebrenitsa katliamı sadece Boşnak kardeşlerimizin değil, Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşlarımızın da ortak acısıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Bosna Hersek'e yaptığı çeşitli ziyaretleri anımsatan Gök, "Bu ziyaretlerde, özellikle ekonomi, ticaret, altyapı, ulaştırma, tarım, enerji, turizm gibi alanlarda somut iş birliği yapılması konusunda önemli temaslarda bulunuldu." dedi.

Gök, Bosna Hersek'te 7 Ekim'de yapılan seçimlerin barış ve huzur ortamında sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bosna Hersek'in toprak bütünlüğünün korunması ve istikrarlı bir yapıyla bunun sürdürülmesi, Türkiye'nin de temel önceliklerinden biridir." diye konuştu.

Suriye'de yaşananların ardından Türkiye'de 4 milyona yakın Suriyelinin bulunduğunu ifade eden Gök, Bosna Hersek'in de bir kısım mültecilere kapılarını açarak, ev sahipliği yaptığını söyledi. Gök, "Bu konu elbette çok sıkıntılı ve üzerinde çok uğraşılması gereken bir konudur. Türkiye'deki ilgili kurumlarımızın, Bosna Hersek'teki göç ve mülteci sorunuyla ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etmek isteriz." dedi. Gök, Türkiye'nin, Bosna Hersek'in Avrupa Birliği ve NATO entegrasyonu süreçlerine tam destek verdiğini vurguladı.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ilişkilere değinen Gök, "2017 yılında yaklaşık 620 milyon dolar bir ticaret hacmimiz vardı. Şimdi bunu bir milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişiminde kendisinin de içinde bulunduğu Meclisin bombalandığını ve büyük bir tehlike yaşandığını hatırlatan Gök, şöyle devam etti:

"Şimdilik küçük bir kısmını dostlarımıza göstermek üzere tutuyoruz ama aslında tahribat çok daha büyüktü. O anda, Meclis Genel Kurulda, 100 civarında milletvekili bulunuyordu ve bombalar tam da tepemize düştü. Hepimiz ölebilirdik. İşte bu darbeyi ve bu olayları yaşatan FETÖ'dür. Bu darbe girişimini gerçekleştiren bir terör örgütüdür. Türkiye'deki partilerin ortak duruşu ve halkımızın da darbeye ciddi bir şekilde karşı durmasıyla bu darbe savuşturulmuştur ama daha FETÖ unsurlarının Türkiye'den temizlendiği söylenemez.

FETÖ'nün bütün dış ülkelerde de irtibatları var. Bosna Hersek'te de var ama Bosna Hersek yönetimi bu konuda çok duyarlı bir davranış göstererek, Türkiye'nin yanında saf tutmuştur."

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'da heyetle ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Saraybosna Türkiye Politika Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title