Haberler

Başbakan'a Ağır Suçlama

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Sayın Başbakan Senin Mali Sicilin Mali Geçmişin Temiz Değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"O celallendi bağırdı çağırdı. Demek ki Sayın Başbakan susmayacak. Sayın Başbakan senin mali sicilin mali geçmişin temiz değil. Eğer benim mali sicilim temizdir diyorsan senin yandaş televizyon kanallarından birisinde gel karşıma çık. "

"Bize ders veriyor. Biz büyük düşünüyoruz Onlar da büyük düşünsün diyor. Türkiye'nin 50 -60 yıl sonrasını düşünerek büyük düşünüyoruz Onlar da büyük düşünsün diyor. Türkiye'nin 50 -60 yıl sonrasını düşünerek yatırımlarını yapın. Her zaman söyledik. Biz size büyük düşünün derken büyük götürün demedik. "

"Başbakan sanıyor ki ben bağırırım çağırırım kimse de ses çıkarmaz. Eğer iş bağırmaya çağırmaya gelirse biz senin sesini keseriz Biz sorumlu bir ana muhalefet olarak yeri ve zamanı gelince konuşuruz. Sayın Başbakan'ın da bunu iyi bilmesi lazımö

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy İncirli'de bulunan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine geldi. (İSTESOB ) Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran , CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de hazır bulundu.

" ESNAF KAYBEDİYOR ERİYOR "

İlk olarak İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Esnaf kaybediyor. Eriyor. Bir anlamda Türk toplumunun orta direği olan belkemiği olan esnaf ve sanatkarlar hem yaşanan global kriz hem de birbiri ardına açılan alıveriş merkezleri yüzünden kepenk kapatıyor .ekonomiye önemli katkılar yaptığını ancak kredilerden aldığı payın yüzde 1 'ler seviyesinde olduğunu belirtti. "dedi. Yılmaz, "Bu oranlar gerçekten çok komik kalmaktadır. "dedi. Yılmaz Kılıçdaroğlu'ndan beklentileri olduğunu da dile getirdi. Yılmaz belediye başkanlarından taleplerini de belirterek, "Yeni iş yeri açarken bu odalardan belge alın. Beli bazı kişilerle mücadele ediyoruz. Bazı CHP'li belediye başkanları bize yardımcı olsun. "dedi.

" SİYASET KURUMU SORUNLARI ÇÖZSÜN DİYE VARDIR "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Herkes esnaf ve sanatkarı bu toplumun omurgasıdır diyor. Orta sınıf çok şey söylüyor politikacılar ama omurgamız ağrıyor dedi. Böyle baktığımız zaman oturup olayları iyi tahlil etmemiz lazım. Var olanın çözümünü siz de biliyorsunuz biz de biliyoruz. "dedi. Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumu niçin vardır. Herkesin sorununu çözsün diye vardır Siyaset kurumu siyasetçi köşeyi dönsün diye değil sorunları çözmek için vardır Ama çoğu zaman bu varlık nedenini unuturlar Dar kalıplara sıkışırlar halkı unuturlar. "dedi. Esnafı sıkıntıya sokan alışveriş merkezleriyle ilgili olarak da konuşan Kılıçdaroğlu," Alışveriş Merkezleriyle ilgili karar bu hükümet zamanında hazırlandı. Bir türlü gelmiyor. O zaman esnaf kardeşlerimize bir grev düşüyor. Onu getirecek partiyi parlamentoya taşımaktır. "diye konuştu.

" İSVİÇRE'DE TEK KURUŞUM YOK DERSİN. BİZ DE HELAL OLSUN DERİZ "

Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlere hitabında kendisine yaptığı eleştirilere de değindi ve Başbakan Erdoğan'ı ağır sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bugün Sayın Başbakan rektörlere bir konuşma yapmış bizi gene suçlamış İsviçre'de hesabı vardı. Biz ne söyledik. Sayın Başbakanın kulakları duymuyor herhalde. İddia çok ciddi bir iddiadır. Bir devletin büyükelçisi o devletin Başbakanına yönelik olarak, iddialarda bulundu.Ciddi olduğu için kamuoyu medya manşetlere taşıdı. Bunu söylediniz Benim hesabım yok diye konuştunuz.Gidersin tazminat davası mı açarsın işte bak delillerim dersin. İsviçre'de tek kuruşum yok dersin . Biz de helal olsun deriz. "diye konuştu.

" SAYIN BAŞBAKAN SENİN MALİ SİCİLİN MALİ GEÇMİŞİN TEMİZ DEĞİL"

Bu konunun dünyanın her yerinde haber olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu dünyanın her yerinde haberdir ve önemli haberdir Bunu öğrenmek istiyorsan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti var. Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti var. Onları çağır haber midir değil midir diye sor. Eğer haber değil diyorlarsa o zaman o gazeteci değildir.ö dedi. Kılıçdaroğlu, "O celallendi bağırdı çağırdı. Demek ki Sayın Başbakan susmayacak. Sayın Başbakan senin mali sicilin mali geçmişin temiz değil. Eğer benim mali sicilim temizdir diyorsan senin yandaş televizyon kanallarından birisinde gel karşıma çık. "diyerek Başbakan Erdoğan 'a bir kez daha düello teklif etti.

" BİZ SENİN SESİNİ KESERİZ "

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın kendilerine ders vermeye çalıştığını da kaydederek, "Bize ders veriyor. Biz büyük düşünüyoruz Onlar da büyük düşünsün diyor. Türkiye'nin 50 -60 yıl sonrasını düşünerek yatırımlarını yapın. Her zaman söyledik. Biz size büyük düşünün derken büyük götürün demedik. "dedi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan büyük götürmedik diyebilir. Yandaş tv kanallarına gel. Ben AKP'nin kime büyükgötürdüğünü belge belge ortaya koyacağım.Başbakan'ın mali sicili temiz değil. Etrafına baksın. Var mı hayali ihracatçı. Bir baksın bakalım nasıl büyük götürmüş sorsun. Belli yolsuzluk dosyaları kapatılıyor.. Eğer nereye başvuracağım diyorsa bana başvursun. Başbakan sanıyor ki ben bağırırım çağırırım kimse de ses çıkarmaz. Eğer iş bağırmaya çağırmaya gelirse biz senin sesini keseriz Biz sorumlu bir ana muhalefet olarak yeri ve zamanı gelince konuşuruz. Sayın Başbakan'ın da bunu iyi bilmesi lazımö dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra İSTESOB'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title