Haberler

Bakan Yıldız: CHP'nin Tabanı da Destekliyor

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akil İnsanlar'la ilgili eleştirilere dair konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akil insanlarla ilgili eleştirilere, "CHP'nin tabanı da destekliyor. Farklı görüşler olabilir. Bu demokrasinin gereği. Ama ülkenin yönetimini biz yapıyoruz. Sırtında yumurta küfesi olan bizleriz. Eleştirilere 'toplumdaki fikir çeşitliliği der' geçeriz" dedi.

Kayseri'nin Bünyan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yıldırım'ın cenazesine katılmak için ilçeye gelen Bakan Taner Yıldız, partisinin ilçe başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefetin Akil insanlarla ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız şunları söyledi:

" Türkiye, bütün yüklerinden kurtulmak durumunda. Bütün problemli işlerini, kendisine acı veren, sıkıntı veren ve kalkınmasına mani olan, maddi manevi üzerine gelebilecek sıkıntıları üzerinden atmak durumunda. İktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Çünkü bu partilerüstü bir problem. CHP de, bir süre sonra toplumdaki genel havanın kendilerine de sirayet etmesiyle eleştirilerinden vazgeçecektir. Üst kademelerinde fikir ayrılıkları olsa da, süreci CHP tabanının da desteklediği kanısındayım. Türkiye'nin bütün prangalardan kurtulması lazım. Bırakın yürümeyi, koşması gerekiyor. Ben bu eleştirilere toplumun renkliliği olarak bakıyorum. Her konuda ayını şeyi düşünecek diye bir şey yok. Farklı şeyler söyleyebilirler, görüşler olabilir. Bunlar demokrasinin gereğidir. Ama ülkenin yönetimini bizler yapıyoruz. Sırtında yumurta küfesi olan bizleriz. Bunları kırmadan, dökmeden yerine ulaştırmak durumundayız. Bunları 'toplumdaki fikir çeşitliliği' olarak görür, yolumuza devam ederiz."

CENAZEYE KATILDI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Bünyan Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Özmen ve partililer daha sonra Bünyan Merkez camisinde AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yıldırım'ın cenaze namazını kıldı. Bakan daha sonra karayoluyla Ankara'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Ak Parti Türkiye Bünyan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title