Haberler

Antalya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden kadınlar oturma eylemi düzenledi

Güncelleme:

Antalya'da kadınlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenledi. Sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Filistin bayrakları ve İsrail'e tepki içeren dövizler taşıdı. Eylemde konuşan Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, İsrail'in Gazze'de soykırım uygulamaya devam ettiğini belirterek, Müslüman ülkelerin liderlerini İsrail'e yaptırım uygulamaya davet etti.

Antalya'da kadınlar tarafından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Konyaaltı Kent Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail'e tepki içeren dövizler taşıdı.

Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, oturma eylemi öncesinde grup adına yaptığı açıklamada, Filistin topraklarında ilk kez bu kadar vahşice bir katliamın yapıldığını belirterek, Gazze Şeridi'ne yönelik süren bombalı saldırılarda çocuk, kadın ve hastaların hedef alındığını söyledi.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uygulamaya devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün 'Dünya Çocuk Hakları Günü' olarak kutlanıyor. 2019 yılından itibaren 4 yıl içerisinde ölen çocuk sayısı 4 bin küsur civarında. Gazze'de sadece 45 günde katledilen çocuk sayısı ise 5 bin 500'ü buldu. Katledilen kadın sayısı da 5 bine yaklaştı. 13 bin insan katledildi, korkuyoruz ki birkaç gün içerisinde 15 bini aşacak. Müslüman ülkelerin liderlerini İsrail'in uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz." dedi.

Oturma eylemine katılan kadınlar, beyaz bir kumaşı elleriyle boyayarak Filistin bayrağı oluşturdu.

Katılımcılar, daha sonra bir süre sessiz oturma eylemi yapıp, dağıldı.

Kaynak: AA / Politika

Filistin Antalya İsrail Gazze İHH Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title