Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Su Taşkını ve Sel Felaketlerine Karşı Önlem Alıyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, su taşkını ve sel felaketlerine karşı önlem almak için çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 18 ilçede toplam 144 noktada menfez ve çay geçiş köprüsü çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, su taşkını ve sel felaketlerine karşı önlem almak için çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı bu kapsamda 18 ilçede toplam 144 noktada başlattığı menfez ve çay geçiş köprüsü çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sel ve su taşkınlarının sıkça yaşandığı riskli bölgeler başta olmak üzere Başkentin birçok noktasında program dahilinde menfez ve dere geçiş köprüsü yapımına devam ediyor.

Başkent genelinde yıpranan, yetersiz kalan ya da kullanılamayacak hale gelen menfez ve dere geçiş köprüleri yenilenirken, daha önce önlem alınmayan riskli noktalarda da vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla deprem yönetmeliklerine ve karayolu standartlarına uygun olarak yeni imalat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

95 NOKTADA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Fen işleri Daire Başkanlığı Sanat Yapıları İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent genelinde bulunan yerleşim yerlerinin yağışlar sebebiyle oluşan afetlerden etkilenmesini minimum düzeye indirebilmek, kullanım ömrünü tamamlamış ve boyutları nedeni ile kazalara sebebiyet veren çay geçiş köprülerinin yerine dere yatakları ile taşkın bölgelerinde ulaşımın kesintisiz, güvenli ve konforlu olması amaçlanıyor.

Fen işleri Daire Başkanlığı Sanat Yapıları İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü, ihalesi tamamlanan toplam 18 ilçede çalışmalarını sürdürürken, bugüne kadar 80 menfez ve 15 çay geçiş köprüsünün imalatını yaptı. 2 menfez ve 12 çay geçiş köprüsünün ise yapımı devam ediyor.

Haymana ilçesinde ise çay, dere ve akarsu yatakları ile riskli bölgelerde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 1 adet U kanalının imalatının aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından onaylanan projelerin hayata geçirilmesiyle merkez ve ilçelerde yer alan yollar sel gibi afetlere karşı korunurken, olası can ve mal kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: ANKA / Politika

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yerel Haberler İnşaat Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title