Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılmasının herkesi mutlu edeceğini belirterek, Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılmasının herkesi mutlu edeceğini belirterek, Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Turan, yaptığı açıklamada, sosyal tesislerin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili olarak söz sahibinin Çanakkale halkı olduğunu söyledi.

Çanakkale sevdalılarının bu konuda bir önerisi olacağını ifade eden Turan, "Neticede Çanakkale halkının bu konuyla alakalı beklentisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Gerekirse anket gibi farklı yöntemlerle vatandaşın görüşü alınabilir. Çanakkale'de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alana yeni Türkiye'ye ve Çanakkale'ye yakışır çok amaçlı bir opera binası yapılması hepimizi mutlu eder. Çanakkale'nin böyle bir sanat merkezine ihtiyacı var. Hatta kütüphane binasının bulunduğu alanla birlikte Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu alan birleştirilip içerisinde tiyatro salonlarının da olduğu çok amaçlı bir kültür adası haline getirilebilir" diye konuştu.

Çanakkale'nin de 2023 hedefinin olması gerektiğine işaret eden Turan, şöyle devam etti:

"Parti olarak adım adım bu hedef için gece gündüz demeden yurt içi ve dışında çabalıyoruz. Çanakkale 2023 yılına kadar Türkiye'nin ve dünyanın hayranlıkla izleyeceği sanat ve bilim şehri haline gelmeli. Bu en çok Çanakkale'ye yakışır. Bunun yolu da sanat eserlerinin sergilenebileceği uygun mekanların oluşturulması. Türkiye ve dünyanın önemli sahne eserlerinin Çanakkale'de misafir edilmesi için opera binasına ihtiyacımız var. Biliyorsunuz Çanakkale medeniyetler şehri. En önemlisi ise Çanakkale Zaferi'nin tarihe yazıldığı bir yer. Şanlı destanımızı opera eserine çevirip bu sahnede sergileyebiliriz. 18 Mart kutlamalarının bir ayağını da uluslararası bir sanat eseri ile gerçekleştirmiş oluruz."

Turan, Çanakkale'nin destanlaşan zaferin yaşandığı yer olma dışında diğer medeniyetlerin de önemli olaylarına ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Bu konuda kentin önemli bir opera binasını hak ettiğini kaydeden Turan, "Opera bize yabancı gibi lanse edilse de başta II. Abdülhamid olmak üzere tarihte operaya düşkün olan önemli isimler olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler Sultan II. Abdülhamid Han'ın Yıldız Sarayı Vakfı'na bağışlanan opera arşivine bakabilir. Bizler sanata ve sanatçıya olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çanakkale 2023 hedefine hızla yol alırken çok amaçlı opera binasını hak ediyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Türkan Saylan Bülent Turan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title