Haberler

Polise Kışla Yolu Asayişi Zora Soktu

Türkiye Genelinde Görev Yapan 195 Bin Polisten, 40 Bin Polis Memuru ve 2 Bin Rütbeli Polis 1 Ağustos İtibari ile Meslekle İlişikleri Kesilerek Askere Gidecek. Çetelerle Mücadele Konusunda Adından Sıkça Söz Ettiren İstanbul Emniyetinde de 10 Bin Polis Vatani Görevini Yapmak Üzere Askere Gidecek.

Türkiye genelinde görev yapan 195 bin polisten, 40 bin polis memuru ve 2 bin rütbeli polis 1 Ağustos itibari ile meslekle ilişikleri kesilerek askere gidecek. Çetelerle mücadele konusunda adından sıkça söz ettiren İstanbul emniyetinde de 10 bin polis vatani görevini yapmak üzere askere gidecek.

Türkiye'de asayiş ve güvenliği sağlamakla görevli polis teşkilatında 40 bin polis memuru ve 2 bin rütbeli vatani görevini yapmak üzere askere gitmeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği standartlarının altında olan ve standartları yakalaması için 55 bin polis memuru ve 5 bin rütbeliye ihtiyacı olan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 42 bin polisin askere gitmesi büyük bir açığa neden olacak. Türkiye'nin, kişi başına düşen polis sayısı bakımında AB standartlarına girebilmesi için toplam polis sayısının 250 bin olması gerekiyor.

Türkiye genelinde 35 bin polis ve 5 bin rütbeli polis açığının olması nedeniyle değişik arayışlar içersinde olan Emniyet Genel Müdürlüğü, sadece rütbeli polis açığını kapatabilmek için zaman zaman açtığı sınavlarla normal polislerden kazananları rütbeli statüsüne sokmaktaydı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen 5 bin rütbeli polis açığı olan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 1 Ağustos itibariyle bu açık 7 bine çıkacak. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Asal Dairesinin celplerde olan 3 günlük sınav süresini 25 güne çıkarması, askerliği ertelemek isteyenlerin tamamen önünü kesti. Daha önce celplerde 3 günlük sınav süresince rapor alarak askerliği erteleyenler, sürenin 25 güne çıkması üzerine bu imkandan da tamamen yoksun kalmış oldular.

Türkiye genelinde 40 bin polisin askere gitmesi en çok operasyonel birimler olarak adlandırılan şubeleri etkiledi. 195 bin olan polis memuru sayısı bir anda 150 bine düşecek. 35 bin olan açığı kapatmaya çalışan emniyet teşkilatında açık bir anda 75 bine çıkacağı için operasyonel birimler de bundan etkilenecek.

Askerlik kanununun 1111 maddesine göre öğretmenler askerlik yaparken mesleklerini de yapabiliyorlar. Öğretmen sayısının yetersiz olduğu bölgelerde ise öğretmenlik yapabilecek vasıftaki kişilerde öğretmenlik mesleğini yapabiliyorlar. Ancak ülkenin, güvenlik ve asayişinden sorumlu Emniyet Teşkilatında bulunan memurların mesleklerini yapmalarına müsaade edilmiyor. Bu konuda Meclise verilen kanun tekliflerin de somut bir ilerleme yapılmadı.

(AS-EY-EY-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title