Haberler

Polat: Kavgaysa Kavga

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Görevini Yürüten ve 22 Mart'ta Yapılacak Seçimli Genel Kurulda Başkan Adayı Olan Adnan Polat, Sarı-kırmızılı Kulübün Kongre Üyeleriyle Toplantılarını Sürdürüyor.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı görevini yürüten ve 22 Mart'ta yapılacak seçimli genel kurulda başkan adayı olan Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulübün kongre üyeleriyle toplantılarını sürdürüyor.

Polat, bu akşam Levent'deki 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Merkezi'nde kongre üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlatıp, soruları yanıtladı. Üyelere öncelikle özgeçmişini anlatan Polat, Galatasaray sevgisinin ilk kez 7-8 yaşlarında, İnönü Stadı'nda bir Galatasaray-Fenerbahçe maçında başladığını söyledi.

1992 yılından itibaren Alp Yalman'ın başkanlığında Galatasaray'da görev aldığını ifade eden Polat, “O zamanlar başkan yardımcısıydım, ama görev alanımda futbol, altyapı, Florya tesisleri ve stat vardı. 4 yıl o görevde bulundum. O dönemde yönetim kurulumuzda Faruk Süren, Özhan Canaydın ve Mehmet Cansun vardı. O yönetim çok önemli bir yönetim kuruluydu, çünkü Alp Bey dahil 4 başkan çıkardı. İnşallah 22 Mart akşamı o yönetim 5. başkanını da çıkarır” dedi.

Galatasaray'ın bugünkü resmini bütün Galatasaraylıların bildiğini kaydeden Polat, sorunları çözmek için en büyük ihtiyaçlarının ve yapmaları gereken öncelikli işin, son yıllarda erozyona uğrayan, fire veren birlikteliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Bu birlikteliğin sağlanması halinde Galatasaray'ın önünde hiç bir şeyin duramayacağını kaydeden Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu birlikteliğin olması halinde Galatasaray'ın mali durumu, sıkıntıları, sportif aktivitelerindeki daha büyük başarılar, gayrimenkullerinin yatırımları, detay olmaktan öteye gitmez. Galatasaray'ın birlikteliği, bugünkü mevcut problemleri bir detay olarak alır ve onları yok eder. En büyük ihtiyacımızın bu olduğunu düşünüyorum. Biz bunu sağlayacak kültüre sahibiz. Bütün kulüpler, dünyanın her yerinde her türlü imkana, her türlü güce sahip olabilirler, maddi imkanları, tesisleri büyük olabilir. Bunlar zaman içinde olabilen şeylerdir, ama asla bir şeye sahip olamayacaklardır. O da bizim sahip olduğumuz Galatasaray kültürü, örf ve adetidir. Galatasaray, bununla zaten meselesini çözecektir. Buna inanın. Aslolan, bizim çimentomuz olan kültürümüzü, örf ve adetimizi ve bunun ruhunu veren sevgiyi ortaya koyabilmemiz. Bundan sonrası ardından gelir. Birinci önceliğimiz, bunu ortaya çıkarabilmek için mücadele etmek olacak.”

Mali durumu konuşmak bile istemediğini kaydeden Polat, Galatasaray'ın, bulunduğu durum itibariyle, artık belli sürelerde görev alan yönetim kurulu üyelerinin ayırabilecekleri zamanlarla yönetebilecek kulüp olmaktan çıktığını anlattı. Kulübün artık tüm zamanını verebilecek uzman bir grup tarafından yönetilmesi gerektiğini kaydeden Adnan Polat, “Galatasaray Yönetim Kurulu'nun, artık tamamıyla misyonu, vizyonu, stratejiyi ortaya koyan, profesyonellerini denetleyen ve büyük projeleri onaylayan, ilişkileri geliştiren bir faaliyette bulunmasının da uygun olacağını düşünüyorum. Onun için, bu dönemde öncelikle kurumsallaşmanın rayına oturmasını istiyorum ve biteceğini de biliyorum” diye konuştu.

“BAŞARIDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Galatasaray'ın bütün branşlarında ulusal ve uluslararası yarışmalarda en üste varmak birinci derecede hedefleri olduğunu söyleyen Polat, “Çünkü Galatasaraylı hem duruşundan, hem de sporda aldığı başarılardan taviz vermez. Biz de taviz vermeyeceğiz. Her türlü emeğimizi, mücadelemizi ortaya koyacağız” dedi.

Şu anda herkesin oluşacak listeyi merak ettiğini vurgulayan Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında kimlerin olacağından değil, hangi mentalitenin olacağı önemli. Bugün Galatasaray'daki sıkıntıları bilen bir kişi olarak. Bu iki senelik dönemde kriz yönetimi şeklinde çalışmayı düşünüyorum. Mevcut yönetimden bazı bir kısmı bizimle olacak, bir kısmı olmayacak. Belki bir kısmı gerçekte üzülecek, hayal kırıklığına uğrayacak. Ben, hepsinin sağ duyusuna inanarak şunu söylüyorum; Müsade edersiniz ben çalışacağım ekibimi kendim seçmek istiyorum. Bu yönetimde de krizden çıkmak için bir kriz yönetimi uygulaması yapıp ve kısa sürede bunu bitirip, Galatasaray'ın kafasındaki bugünkü sorunları silip atmak istiyorum. Uygulama döneminde de Galatasaray'ın menfaatleri birinci planda olacak. Burada biraz devrimci, biraz radikal olacağız. Galatasaray menfaatleri için belki biraz acı reçeteler ortaya koyacağız, pembe reçeteler çizmeyeceğiz. Ama Galatasay için doğru bildiğimizi yapacağız. Bir dönem sonra seçilelim politikası yapmayacağız. Takdir genel kurulun, taraftarındır.”

“KAVGAYSA KAVGA”

Bütün bunları yaparken devlete, federasyona ve rakiplere saygılı ve sevgili olacaklarını anlatan Polat, “Biz rakiplerimize de hep saygılı yaklaşacağız, ama bunu hep söylüyorum, bize tokat atana asla öbür yanağımızı uzatmayacağız. Kavgaysa, kavgayı yapacağız” dedi.

Adnan Polat, üyelerden seçime mutlaka katılmalarını isteyerek, “Özellikle Galatasaray seçimlerinde iddialı iki aday olmadığında, katılım fazla olmaz. Gelecek yönetimin güçlü olması için, birlikteliğimizin bir mesajı olabilmesi için, ben tüm Galatasaraylıların en önemli demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Kulübün sahiplik hakkını göstermeleri için seçimlere katılmalarını özellikle istiyorum. Oyunuz kime giderse gitsin, seçime mutlaka katılın, çünkü bu birlikteliğimizin birinci göstergesidir, başlangıcıdır, startıdır. Orada sınıfı geçerek işe başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

1-5 Mayıs tarihlerinde Madrid'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için tekerlekli sandalye basketbol takımı ile birlikte kendisinin de İspanya'ya gideceğini belirten Polat, Galatasaray'ın bu organizasyonda şampiyon olacağına inandığını, çünkü sporcuların kendisine bu konuda söz verdiğini ifade etti.

POLAT'IN LİSTESİ

Öte yandan, Adnan Polat'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre şu isimlerin listede yer alacakları iddia edildi: Yiğit Şardan, Mehmet Helvacı, Ali Haşhaş, Cemal Özgörkey, Jerfi Fıratlı, Haldun Üstünel, Ahmet Dedehayır, Tunca Hazinedaroğlu, Murat Yalçındağ, Mümtaz Tahincioğlu, Sedat Doğan ve Raşit Sinanlı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title