Haberler

Pilot, Uçaktaki Hasta İçin Doktor ve Ambulans İstedi

Haber-Kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHATürk Hava Yolları'nın Erbil-İstanbul seferini yapan uçağında bir hasta rahatsızlanınca, pilot kuleyle temasa geçerek doktor ve ambulans istedi.

Haber-Kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHA

Türk Hava Yolları'nın Erbil-İstanbul seferini yapan uçağında bir hasta rahatsızlanınca, pilot kuleyle temasa geçerek doktor ve ambulans istedi. TK 315 sayılı Airbus A320 tipi uçakta anemi hastası olan bir erkek yolcu için, pilot kuleyi, Anemi hastası şu anda semptoma girdi, inişte ambulans istiyoruz anonsu ile bilgilendirdi.

Uçuş sırasında rahatsızlanan yolculara müdahale edilebilme süresini kısaltmak isteyen pilotlar durumu hemen rapor ediyor. O vakalardan biri de bugün yaşandı. THY'nin Erbil-İstanbul uçuşunda seyahat eden anemi hastası 35 yaşında bir erkek yolcu uçuş sırasında rahatsızlandı. Kabin ekibi rahatsızlanan yolcu nedeniyle hemen kokpit ekibini bilgilendirdi. Bunun üzerine, saat 18.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile temasa geçerek doktor ve ambulans istedi. Pilot, kuleye, İndikten sonra ambulans ve doktor talebimiz olacak. 35 yaşlarında erkek anemi hastası şu anda semptoma girdi. Şu an için kontrol altında ama indikten sonra doktor ve ambulans talepleri var dedi.

Kule görevlileri, saat 18.15'te iniş yapan uçağa hemen ambulansla sağlık ekibi sevk etti. Hastaneye kaldırılan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title