Haberler

Petrol Piyasaları

ABD'de Dün Açıklanan Haftalık Stok Verilerinin, Beklentilerin Aksine Düşüşe İşaret Etmesi ve Fed'in Faiz İndirimi Kararı Sonrası Doların Değer Kaybetmesini Etkisiyle Bu Sabah 96.24 Dolara Kadar Yükselen Aralık Vadeli Batı Teksas Petrolünün Varil Fiyatı 93 Doların Altını Gördü.

ABD'de dün açıklanan haftalık stok verilerinin, beklentilerin aksine düşüşe işaret etmesi ve FED'in faiz indirimi kararı sonrası doların değer kaybetmesini etkisiyle bu sabah 96.24 dolara kadar yükselen Aralık vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 93 doların altını gördü.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı şu sıralarda 1.73 dolar düşüşle 92.80 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemede kar realizasyonlarının yanı sıra, global hisse senedi piyasalarındaki düşüş etkili oluyor. Analistler ayrıca ABD'de tüketici harcamalarının Eylül'de son 3 ayın en düşük artışını göstermesinin de fiyatlar üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ediyor.

Brent türü petrol de bir ara 89 doların altını gördükten sonra, şu sıralarda hemen üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

(CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title