Haberler

Pazarlar'da Şap Karantinası Kaldırıldı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinin Yakuplar mahallesi ve Sofular beldesinde şap hastalığı görülmesi üzerine uygulanan karantina kaldırıldı.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinin Yakuplar mahallesi ve Sofular beldesinde şap hastalığı görülmesi üzerine uygulanan karantina kaldırıldı. Hastalık nedeniyle her iki yerleşim yerinde hayvan telefinin olmadığı bildirildi.

18 Kasım 2011 tarihinde Pazarlar Yakuplar Mahallesinde ve Sofular beldesinde çıkan şap hastalığı sebebiyle alınan karantina tedbirleri kaldırıldı.

Pazarlar İlçe Hayvan sağlık zabıtası tarafından hastalığı taşıyan vasıfların tamamen kalkması ile ilçede uygulanan hayvan giriş yasağı ve diğer karantina tedbirleri kaldırıldı.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Erhan, "Hastalık çıkışından bu yana aldığımız tedbirlerle diğer köylere hastalığın bulaşmasını engelleyerek hastalığı söndürmüş bulunuyoruz. Bu süre zarfında ölen hayvan olmaması ve hastalığın bu iki beldede sınırlı kalması en büyük tesellimiz oldu. Hastalık sönüşü ile beraber tüm karantina tedbirleri kaldırılmış olup, hayvan giriş ve çıkışı serbest hale getirilmiştir. Yetiştiricilerimizin hayvan alım ve satımlarında pasaport ve hayvan nakil belgelerini kullanmalarını, belgesiz hayvan alım satım yapmamalarını ve cezai işlem uygulanmaması için alım satım belgelerini 7 gün içersinde ilçe müdürlüğümüze teslim etmeleri gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Karantina süresince yetiştiricilerimizin tüm talimatlarımızı harfiyen uygulayarak hastalığın daha fazla yayılmasına neden olmadıkları için teşekkür ederim" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakuplar Kütahya Sofular Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title