Haberler

Özel Sezal Hayvanat Bahçesi'ne Yeni Misafir

Kahramanmaraş'ta Bulunan Özel Sezal Hayvanat Bahçesi'ne Getirilen Yavru Lama, İlgi Odağı Oldu.

Kahramanmaraş'ta bulunan Özel Sezal Hayvanat Bahçesi'ne getirilen yavru lama, ilgi odağı oldu.

"Güney Amerika devesi" olarak da adlandırılan lamaya "Sülo" ismi verilirken, yavru lama, bakıcıları tarafından şimdilik sütle besleniyor. Henüz 5 aylık olan lamayı biberonla bizzat besleyen hayvanat bahçesi sahibi Kazım Sezal, İstanbul'dan aldıkları erkek yavru lamanın 8 aylık olana kadar bebek gibi sütle besleneceğini belirterek, kısa bir süre sonra 1 tane de dişi lama getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Sevimli lama yavrusunun, bir anda vatandaşların ilgi odağı olduğunu ifade eden Sezal, "Hayvanat bahçemizde 80 çeşit 900 kadar hayvan var. Ancak aralarında lama yoktu. Şimdi o da oldu. Bu güzel hayvana kavuştuğumuz için çok mutluyuz. İlk geldiği günden beri onu ellerimle besliyorum. Şimdiden iyi dost olduk" dedi.

Babası Aleaddin Sezal'ın kurduğu hayvanat bahçesinin çevre illere de örnek olduğunu ve yeni hayvanat bahçelerinin kurulmasına öncülük ettiğini vurgulayan Sezal, babasından devraldığı hayvanat bahçesini geliştirmeye kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

(ACB-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title