Haberler

Ovit Dağı Geçidi Ulaşıma Açıldı

Erzurum'un Rize'ye Bağlantısının Sağlandığı Ovit Dağı'nda Sürdürülen Karla Mücadele Çalışmalarıyla Aralık Ayından Beri Kapalı Olan Geçitte Ulaşım Dün Akşamdan İtibaren Sağlanmaya Başladı.

Erzurum'un Rize'ye bağlantısının sağlandığı Ovit Dağı'nda sürdürülen karla mücadele çalışmalarıyla Aralık ayından beri kapalı olan geçitte ulaşım dün akşamdan itibaren sağlanmaya başladı.

Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi kapanan 2640 rakımlı tepede Erzurum ve Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri karla mücadele çalışması yaklaşık 20 gün sürdü. Yaklaşık 5 metre karla kaplı yolun her zamankinden erken açılması özellikle Rize'de ve İspir'de yaşayan vatandaşları sevindirdi. Bu arada sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı da yolun yeniden kapanması endişesini beraberinde getirdi.

Uzun bir süreden sonra bugün Rize'den hareket eden Öz İspir Firması'na ait İlhan Sayın yönetimindeki 25 EC 514 plakalı yolcu otobüsü saat 15.00'de İspir'e ulaştı. Yolda hayli zorluk çeken kaptan ve yolcular tehlike atlattıklarını belirterek, otobüsün ön ve sol arka camının ve sol aynanın kırıldığını söyledi. Yolcular kar kütlelerine çarptıklarını ifade ederek, yolun dar olduğunu sabah yağan karın da zeminde tutuğunu ve otobüsün kaydığını bu yüzden tehlikeli bir yolculuk geçirdiklerini dile getirdi. Ovit Dağı'nın açıldığına sevinen vatandaşlar, "İstenirse bu yol sürekli açık tutulabilir. Üst üste yağan karları temizlemek elbette zor olur. Çalışmalar yılın her ayında yapılması gerekir. İspir-Rize arası 125 kilometre. Bu yolu biz 2 saate gidebiliyoruz. Burası Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli geçitlerden biri. Yolun kapanması durumunda güzergah değiştirerek Leylek Boğazı, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon yolunu kullanarak Rize'ye ulaşıyoruz. Bu da yaklaşık 350 kilometre yol ediyor ve 6-7 saatimizi alıyor. Bu zaman kaybı ve maddi külfet getiriyor. İspir'den denize ulaşmak sadece 103 kilometre. Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan bu önemli Ovit Geçidi'nin sürekli açık tutulması bu yörede yaşayan halkın en önemli beklentilerinden biridir" dedi.

(SA-İRT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title