Haberler

Otomotiv Devi Opel, Bursa'daki Yatırım İmkanını Araştırıyor

Bursa'ya ziyarette bulunan Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Alman Otomotiv firması Opel'in kentteki yatırım ve rekabet imkanlarını öğrenmek istediğini belirtti.

Bursa'ya ziyarette bulunan Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Alman Otomotiv firması Opel'in kentteki yatırım ve rekabet imkanlarını öğrenmek istediğini belirterek, şartlara göre önümüzdeki dönem yatırım yapabileceğini söyledi.

Bursa ile Hessen Eyaleti arasında imzalanan protokol kapsamında Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn ve beraberindeki heyet Bursa'ya geldi. İki günlük program için Bursa'ya gelen heyet, akşam Valilik tarafından Tavacı Recep Usta'da verilen yemeğe katıldı. İş dünyası temsilcilerinin de yer aldığı programın açılışında konuşan Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Bursa'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

Bursa'ya gelmeden önce Hessen'deki yatırımcıların kendilerinden talepte bulunduğunu kaydeden Hahn, Alman Otomotiv firması Opel'in kentteki yatırım ve rekabet imkanlarını öğrenmek istediğini söyledi. Firma yetkililerinin burada otomotiv sektörünün hedefleri ve rekabet şartları konusunda bilgi istediklerini ifade eden Hahn, şartlara göre önümüzdeki dönem yatırım olabileceğini belirtti. Bölgede karnaval havasında 52 yıldır 'Hessen Günü' kutlandığını belirten Hahn, Vali Harput'u bu etkinliğe davet etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise iki bölge arasındaki işbirliklerinin olumlu şekilde geliştiğine işaret ederek, "İş adamlarımızın çalışmalarını yanı sıra üniversite düzeyinde de çok önemli işbirliği var. Ayrıca üçüncü ülkelerde birlikte iş yapmak için protokolümüz var. Bu doğrultuda Brezilya programı öngörülüyor. Ortak fuarlar, güvenlik ve trafik hizmetleri gibi alanlarda çalışma programlarımız bulunuyor" diye konuştu.

- Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Otomobil Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title