Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki iddialarına ilişkin, "Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki iddialarına ilişkin, "Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargıda bu hak aranacaktır ve ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Ben de hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporlarına göre Almanya'nın sadece 2015'te 900 bin mülteci için harcadığı paranın 16 milyar avro olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 7 yılda sığınmacılar için toplamda 30 milyar dolar harcadığına dikkati çeken Erdoğan, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, hangi liderle, hangi uluslararası kuruluş başkanıyla görüşürsek görüşelim herkes, Türkiye'nin sığınmacılar konusunda yaptığı işleri konuşuyor. Bu konudaki takdirlerini ifade ediyor. Bir tek bu zat, meseleye harcanan para gözüyle bakıp hesap sormaya kalkıyor. Dervişin fikri neyse zikri de odur derler. En insani konulara bile böyle yaklaştığına göre bu zatın diğer hususlarda kafayı parayla bozmuş olmasına şaşmamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen günlerde işsizlik ile kadınlara şiddet arasında kurduğu ilişkinin, bu zatın zihin dünyasının arızalı olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, aynı arızanın sığınmacılar konusunda da ortaya çıktığının anlaşıldığını söyledi.

Erdoğan, "Halbuki biz, bugünlerde parayla kafayı bozmuş olan bu zatın, SSK'yı yönettiği dönemde ülkemizi nasıl milyarlarca dolar zarara uğrattığını da unutmadık. Biz, bu zatın daha 1 yaşına girmemiş torununu, ortaokul çağındaki oğlunu utanmadan, sıkılmadan nasıl SSK'lı yaptığını, dolayısıyla devleti nasıl zarara uğrattığını unutmadık. Rahmetli Savaş Ay yaptığı bir televizyon programında, bu zatın ipliğini pazara çıkarmış, gerçek yüzünü göstermişti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, gazeteci Savaş Ay'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başkanlığını yaptığı dönemde hastanelerin durumunu çektiği görüntüleri ve şehir hastanelerinin nasıl hizmet verdiğini anlatan slayt gösterimini izletti.

"Halep oradaysa arşın burada." diyen Erdoğan, şubat ayında hizmete girecek Bilkent Hastanesinin, 3 bini aşkın yatak kapasitesiyle sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük hastanesi olacağını kaydetti.

"Lafla peynir gemisi yürümez"

Vatandaşın bu hastaneden bütün sorunları çözümlenerek çıkacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lafla peynir gemisi yürümez. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hakikatler gün gibi ortada, ticaretle uğraşmak, kendisi kazanırken ülkesine de kazandırmak asla utanılacak bir şey değildir. Asıl utanılması gereken işte böyle bir geçmişe sahip olduğu halde ortaya çıkıp yalanla, iftirayla, sahtekarlıkla insanları itham etmektir. Bizim de, milletimizin de eli her zaman bu müfteri zatın yakasında olacaktır.

Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğer beş arkadaşımız onlar en üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargıda bu hak aranacaktır ve ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Ben de hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım. Sizlerin ve milletimizin vaktini böyle bir konuyla ve böyle bir zat ile aldığım için haklarınızı helal etmenizi istiyorum."

"Çık da bir gün 'biz de şunu, şunu, şunu yaptık' de"

Erdoğan, işlerinin bu açılış törenindeki gibi eserler inşa etmek, baraj, gölet, sulama tesisi yapmak, çalışana, üretene, alın teri dökene yardımcı olmak olduğunu vurguladı.

"Çık da bir gün 'biz de şunu, şunu, şunu yaptık' de. Çık bir de böyle bir şey söyle. Hiçbir zaman böyle bir şey duyamazsınız bu zattan. Sadece iftira, yalan." ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştırılması için çok çalışılması gerektiğini, bir yandan ufku derinleştirirken diğer yandan yollarındaki taşları, dikenleri, engelleri kaldırmak mecburiyetinde olduklarını dile getirdi. Erdoğan, her ikisini yapabilecek birikime, imkana, kararlılığa sahip olduklarını belirtti.

Açılışını gerçekleştirdikleri eserlerin ülkeye, millete, şehirlere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, eserlerin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere tebriklerini iletti.

Notlar

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan eserlerin bazılarının bulunduğu Hatay, Antalya, Uşak, Bartın ve Edirne'ye canlı bağlantıların yapıldığı törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılışlar gerçekleştirildi.

İlk canlı bağlantının yapıldığı Hatay'daki Büyükkaraçay Barajı'nın hem sulama hem de içme suyu temin edeceğini söyleyen Erdoğan, eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, baraj açılışının gerçekleştirileceği Antalya'ya yapılan canlı bağlantı sırasında ise "Hani eskiden diyorlardı ya, 'Su akar Türk bakar', biz bunu değiştirdik, 'Su akar Türk yapar." ifadesini kullandı.

Uşak'taki Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma Tesisi'nin açılışında Erdoğan, Uşak'ın 15 sene öncesine göre şimdi çok güzelleştiğini söyledi.

Bartın'da açılışı yapılan Kirazlıköprü Barajı'nın bölgeyi hem taşkınlardan koruyacağını hem de tarımsal sulamaya imkan sağlayacağını belirten Erdoğan, açılışı yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ise Edirnelilere hayırlı olması dilediğinde bulundu.

Edirne'ye yapılan canlı bağlantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Erdoğan adına 4 milyarıncı fidan toprakla buluşturuldu.

"Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor"

Salondaki bir vatandaşın taşeronlara kadro istemesi üzerine Erdoğan, "Yani bu işte taşeron olmaz ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor." dedi.

Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bu konuda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, "Birlikte işi tatlıya bağladık. Bu hafta içerisinde Meclise gitmesiyle, bütçe müzakerelerinin de arkasından neticeye bağlanacaktır." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım da "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hallediyoruz, bir hafta içerisinde inşallah Meclise göndereceğiz." dedi.

Açılışa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zeynel Bey Türbesi'nin maketini takdim etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title