Haberler

Ordu: Ordu ve Giresun Birlikteliği Güçleniyor

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u Makamında Ziyaret Ettiler.

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u makamında ziyaret ettiler.

Ordu ile Giresun arasındaki dayanışma ve ortak hareket etme fikri, iki ilin protokol mensuplarının sık sık karşılıklı ziyaretleriyle güçleniyor. Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u ziyaret ederek iki ilin sosyoekonomik alanda ortak hareket etme fikri konusunda görüş birliğine vardılar. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, iki ilin yıllardır çekişme haline sokulduğunu, bunun zararını da yine iki ilin gördüğünü belirtti. Ordu ile Giresun'un yatırımlardan pay kapabilmek için çekişme halinde olduğu dönemlerde, diğer komşu illerin hayli mesafe kat ettiğini belirten Başkan Torun, "Artık güçlerimizi birleştirmeliyiz. Kısır çekişmeler içine girerek bir şey elde edemeyiz" dedi.

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe'de, 1986-1990 yılları arasında Ordu'da Vali Yardımcılığı yaptığını, iki il arasındaki sıkıntıları o dönemde yaşadığını hatırlattı. Artık bu tür çekişmelerin yerini ortak bir dayanışmaya bırakması gerektiğini kaydeden Vali Kocatepe, "Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ortak fikir ve işbirliği içinde olursak, diğer büyük illerin arasında sıkışmış olan Ordu ve Giresun rahat hareket edecek, bir sıçrama gerçekleştirecekler. Bunun için sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor" diye konuştu.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ziyaretin anısına Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'e, Ordu ilini tanıtan bir plaket takdim etti.

(MAK-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title