Haberler

Ordu: Ordu'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet Bayramı'nın 83. Yıldönümü Ordu'da Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 83. yıldönümü Ordu'da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Hava muhalefeti sebebiyle Durugöl'de Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamalara yoğun bir katılım gözlendi. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl ve eşi Bernar Gözlügöl'ün hazır bulunduğu kutlamalara, Belediye Başkanı Seyit Torun, Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Yapar ve S.Zeki Bostan, daire müdürleri, jandarma komutanlığı personeli ve bir kısım vatandaş katıldı. Protokolde kendilerine yer gösterilmeyen Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Yapar ve S.Zeki Bostan, kutlamaları ayakta izledi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Gözlügöl, 83 yıl önce Cumhuriyet'in hangi şartlarda kurulduğunu hatırlatarak, "Bugün ülkemiz, içinde bulunduğu zor coğrafyada çeşitli iç ve dış problemlerin derinden etkilediği zor bir süreçten geçmektedir. Bizi bekleyen en büyük tehlikelerden biri içeriden ve dışarıdan maksatlı yapılan menfi, psikolojik harekat uygulamalarının toplumu yozlaştırıcı, ayrıştırıcı ve ümitsizleştirici sonuçlarıdır. Günümüzde asimetrik çatışmalar ve psikolojik uygulamalarla karşı karşıya bulunuyoruz. Çünkü, delikanlıca meydanlarda Türk'ün bileği bükülmüyordu. Bu bağlamda Atatürk'ün çok önemsediğimiz sözünü hatırlatmak istiyorum. 'Bir milletin ki siyasi terbiyesinde, sosyal terbiyesinde, vatan sevgisinde noksan vardır, öyle bir millet, egemenliğini lüzumu derecede kuvvetle elinde tutamaz.' Atatürk'ün Cumhuriyet projesinde ulus için tek istikamet çağdaş medeniyettir. Cumhuriyet projesi vizyonunda bugün gelinen noktada AB üyeliği bu hedefin ilerisine geçmek için bir araçtır. Ulusu sürekli dinamik tutan, geri kalmışlıktan kurtaran ve bölgesinde çok farklı bir konuma taşıyan ana itici güç, Büyük Atatürk tarafından ulusa verilen 'Türkiye'yi çağdaş uygarlığın ilerisine taşıma' vizyonudur. Atatürk bu vizyonu ulusa bilinçli olarak vermiştir. Atatürkçü düşünce sistemi kendi içinde sürekli dinamizm içermektedir. Bunun anlamı, kendi içine kapanmadan gelişmeleri sürekli izlemek, değerlendirmek ve bunları akıl süzgecinden geçirmek, gelişime ve değişime ayak uydurmaktır. İçinde bulunulan süreçte, ulus olarak sahip olunan avantajları iyi kullanarak yakalanan dinamizmi ve özgüveni devam ettirmek önemlidir" dedi.

Vali Gözlügöl'ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyet Koşusu'nda derece alanlara madalyalarının verilmesinin ardından halk oyunları gösterisiyle kutlamalar sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title