Haberler

Ölmeden Mezarlarını Kazdılar

Ölmeden mezarlarını kazdılar Sivas'ta yaşayan 60 yıllık evli çift, vefat ettiklerinde konu komşuya yük olmamak için hayattayken kendi mezarlarını kazdırdılarSİVAS - Sivas'ta yaşayan 60 yıllık evli çift, vefat ettiklerinde konu komşuya yük olmamak için hayattayken kendi mezarlarını kazdırdılar.

Ölmeden mezarlarını kazdılar

Sivas'ta yaşayan 60 yıllık evli çift, vefat ettiklerinde konu komşuya yük olmamak için hayattayken kendi mezarlarını kazdırdılar

SİVAS - Sivas'ta yaşayan 60 yıllık evli çift, vefat ettiklerinde konu komşuya yük olmamak için hayattayken kendi mezarlarını kazdırdılar.

Sivas'ın İmranlı İlçesi Kuz köyünde yaşayan Zorlu çifti vefat ettiklerinde konu komşuya yük olmamak için ilginç bir şey yaptı. Yaklaşık 70 yıldır evli olduklarını belirten Dursun Zorlu ve Selvi Zorluvefat etmeden önce kendilerine ait bir arazide mezarlarını kazdırdı. Kazdırdıkları mezarların üzerine bir kapak vasıtası ile örttüren çift, kimseye yük olmamak için her iki mezarı da define hazır hale getirdi.

Yaklaşık 70 yıllık mutlu bir evlilikleri olduğunu belirten çift, mezar yerini belirlerken de hassa davrandı Çift mezarlarını, hem Selin Zorlu'nun baba evinin bulunduğu komşu köyü hem de yaşadıkları Kuz köyünü gören hakim bir tepede kazdırdı.

Ölmeden mezarını kazdıran Dursun Zorlu, bölgede kış şartlarının zorlu geçmesinden dolayı kış aylarında gerçekleşebilecek olası bir vefat durumunda konu komşuya yük olmak istemediklerini belirtip, "Ölüm hepimiz için. Yakın mı uzak mı bilmiyoruz. Kış aylarında mı öleceğiz yaz aylarında mı bilmiyoruz. Kış aylarında bizim köyümüzde 1-2 metre kar yağar. Yollar kapanır. Kış aylarında ölürsem beni de buraya getirmeye bilirlerdi. Bende sağlığım yerindeyken kendi imkanlarım ile benim ve eşimin mezarını burada kazdırdım. Kimseye yük olmadım. Ölünce komşulara yük olmamak için mezarımı kazdırdım."dedi.

Selvi Zorlu ise yaptığı açıklamada, "Ben eşimden razıyım. Rabbim de ondan razı olsun. İkimizin de mezarı yan yana. Yaklaşık 60 yıldır evliyiz. Mutlu bir hayatımız oldu. Ölünce kimseye yük olmamak için bunu yaptık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İmranlı Sivas Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title