Haberler

Okula kavuşmayı deney yaparak kutladılar

Güncelleme:

Kastamonu'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzun süredir okula gidemeyen 8. sınıf öğrencileri, okullarında yüz yüze eğitimin başlamasını deney yaparak kutladı.

Kastamonu'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzun süredir okula gidemeyen 8. sınıf öğrencileri, okullarında yüz yüze eğitimin başlamasını deney yaparak kutladı.

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, örgün eğitimin yeniden başlaması dolayısıyla ilk gün sınıflarında "DNA Sterilizasyonu", "Güneşin pili ile mevsimler", "Köpük bombası" ve "Su roketi" deneyleri yaptı.

Fen bilgisi öğretmeni Kamil Doğanay, AA muhabirine, yeniden öğrencilerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Uzaktan eğitim döneminde çeşitli deneyler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Doğanay, derslerin yüz yüze olduğu kadar zevkli geçmediğini kaydetti.

"İlk dersimizi deneyle açmayı istedik"

Uzun süredir okulların kapalı olduğuna işaret eden Doğanay, "11 Mart'tan itibaren okulumuz salgın nedeniyle kapalıydı. Bu süreçte öğrencilerimizle dersleri internet aracılığıyla canlı olarak ve EBA üzerinden yaptık. 12 Ekim itibarıyla ilk kez yüz yüze derslere başladık. İlk günü öğrencilerimizle uzun zamandır yapamadığımız deneyleri yapmak için fırsat olarak gördük. İlk dersimizi deneyle açmayı istedik. Öğrencilerimizle internet platformu zoom ya da EBA üzerinden gerçekleştirdiğimiz derslerde yapamadığımız deneyleri bu ortamda yüz yüze yaptık." diye konuştu.

Doğanay, ilk günün çok eğlenceli geçtiğini belirterek, "Hem onlar eğlendi hem de daha etkili öğrenmeleri sağlandı." dedi.

Öğrenci Erva Kaya ise okulların açılmasının mutluluğunu yaşadığını aktararak, "Uzun zaman sonra okullar açıldı ve bugün okulumuzun açılışını deneyler yaparak kutladık. Çok mutluyum. İnşallah bir an önce salgın biter ve herkes okuluna, derslerine kavuşur. Okulda deney yapmayı çok özlemişiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yılmaz Kastamonu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title