Haberler

Öğretmenlerden "Ek Ders Ücreti" Protestosu...

Beykoz'da, Öğretmenler, "Ek Ders Ücretlerinin Banka Hesaplarına Gecikmeli Yatırıldığını" Öne Sürdüler.

Beykoz'da, öğretmenler, ''ek ders ücretlerinin banka hesaplarına gecikmeli yatırıldığını'' öne sürdüler.

Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesine üye öğretmenler, Beykoz Belediyesi önünde basın açıklaması yaptılar.

Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Mert Büyükkarabacak, ''ek ders ücretlerinin ödenmesinde sürekli aksaklıklar yaşandığını'' belirterek, ''her ayın 1-2'sinde ödenmesi gereken bu ücretlerin ayın 10'undan önce yatırılmadığını'' söyledi.

Elden yapılan ödemelerde daha önce gecikme yaşanmazken, ödemelerin banka aracılığıyla yapılmaya başlanmasından sonra ''bu gecikmelerin yaşandığını'' anlatan Büyükkarabacak, şöyle konuştu:

''Öğretmenlerin onayı alınmadan bankalarla gizli anlaşmalar yapılmaktadır. Bankalar hesaplarımıza geçirmedikleri paralardan faiz geliri elde ederken, eksi bakiyeli hesaplardan ve ödenmeyen kredi kartı borçlarından da rant elde etmeye devam etmektedirler. Okullar ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bizlerin maaşlarını, ek ders ücretlerini bankalara pazarlayarak gelir elde etmektedirler.''

Maaşların merkezi olarak hesaplanmasına rağmen halen mutemetlik ücreti kesintisi yapıldığını öne süren Büyükkarabacak, buna son verilmesini, ek ders ücretlerinin zamanında ödenmesini, öğretmenlerin onayı alınmadan yapılan banka sözleşmelerinin iptal edilmesini istedi.

İsteklerini belirten dövizler taşıyan gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title