Haberler

Öğrenciler Yogo ile Sınav Kaygısını Atmaya Çalışıyorlar

Gaziantep (İha) €" Gaziantep'te, Orta Öğretim Kurumları Sınavı (Oks) ve Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'na (ÖSS) Hazırlanan Bahçeşehir Gaziantep Koleji ve Uğur Dershaneleri Öğrencileri, Sınav Streslerini Yogo Yaparak Atmaya Çalışıyorlar.

GAZİANTEP (İHA) â€" Gaziantep'te, Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'na (ÖSS) hazırlanan Bahçeşehir Gaziantep Koleji ve Uğur Dershaneleri öğrencileri, sınav streslerini Yogo yaparak atmaya çalışıyorlar.

Yogo gevşeme tekniklerini öğrenen öğrenciler, sınav öncesinde kaslarını esneterek sınav korkusunu yenmeye çalışıyorlar. Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Faruk Tatar, konuya ilgili yaptığı açıklamada, "Sınav öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak ve özgüven sağlamak amacıyla yaptığımız Stretching etkinliğinin, öğrencilerimizin rahatlamasında ve yoğun stresi atlatmalarında önemli rol oynayacağını umuyoruz. Öğrencilerimiz tam donanımlı olarak sınava uğurlamanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Yogo yaparak stresten uzaklaştıklarını belirten öğrenciler ise, "Geleceğimizle ilgili bu sınava stressiz olarak girmeyi öğreniyoruz. Kaslarımızı gevşeterek bir anlamda spor da yapmış oluyoruz. Yogonun bu kadar dinlendirici olduğunu yapmadan önce bilmiyorduk. Artık stresi yenmeyi öğrendik" diye konuştular.

(SMR-TB-Y) 06.06.2008 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title