Haberler

Nüfusu 2 Bin Altında Olan Belde Başkanları Antalya'da Toplandı

Nüfusu 2 Binin Altına Düştüğü İçin Kapatılması Planlanan Beldelerin Belediye Başkanları, Antalya'da Düzenlenen Bir Toplantıda Bir Araya Geldi.

Nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılması planlanan beldelerin belediye başkanları, Antalya'da düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.

Lara Concorde Otel'de düzenlenen toplantıda kapatılma uygulamasına tepki gösteren başkanlar kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen toplantıya, kapatılması planlanan bin 100 belediyeden 400'ünün Belediye Başkanı ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda, Merkez Valisi Mustafa Tamer başkanlığında CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Aygören ve Tüm Bel-Sen Genel Örgütleme Sekreteri Özdemir Kolcu'nun konuşmacı olarak katıldığı bir oturum düzenlendi.

Toplantının açılış bölümünde konuşan Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Mehmet Dönmez, belediyelerin kapatılmasıyla kasaba kültürünün yok edilmek istendiğini söyledi.

Kapatılmak istenen belediyelerin 20-30 hatta bir kısmının 40-50 sene önce kurulmuş beldeler olduğunu ifade eden Mehmet Dönmez, "Bunlar tarihi birer mirastır. Belediye kuran bir belediye başkanı olarak anılmak güzel ama kurulu belediyeyi kapatan belediye başkanları olmak istenmeyen bir durumdur" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 21 bin 850 kişiye bir belediye düştüğünü anlatan Mehmet Dönmez, şöyle konuştu: "Fransa'da bu rakam bin 700 kişiye, İtalya'da 7 bin 300 kişiye, İspanya'da 6 bin 800 kişiye bir belediye düşmektedir. Ekonomik gerekçelerle belediyelerin kapatılması doğru bir uygulama olmayacaktır. Konunun bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz." Belediye başkanları adına konuşan İzmir Seyrekköy Belediye Başkanı Nurgül Uçar ise, 1992 yılından bu yana belediyenin kurucu başkanı olduğunu belirterek, ilk kurulduğu yıllarda bir köy görünümünde olan beldenin bugün modern bir kent merkezi haline dönüştürüldüğünü söyledi.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title