Haberler

Nihat Kahveci Kararıyla Türk Futbolcuların Önü Açıldı

İspanya'nın Villarreal Takımında Oynayan Türk Futbolcu Nihat Kahveci'nin AB Statüsünde Oyuncu Olarak Avrupa Toplulukları Mahkemesi Tarafından Tanınması, İspanya Ligi'ndeki Diğer Türk Futbolcuların Önünün Açılmasına Neden Oldu.

İspanya'nın Villarreal takımında oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin AB statüsünde oyuncu olarak Avrupa Toplulukları Mahkemesi tarafından tanınması, İspanya Ligi'ndeki diğer Türk futbolcuların önünün açılmasına neden oldu.

Kararın örnek oluşturduğunu açıklayan İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Kurumu, Real Betis'teki Mehmet Aurelio ve Getafe'de forma giyen İbrahim Kaş'ın gelecek sezon için yabancı oyuncu statüsünden çıkarılacağını, Recreativo'daki Ersen Martin'in ise Alman vatandaşlığı da bulunmasından dolayı zaten bu hakka sahip olduğunu bildirdi.

İspanyol avukat Juan de Dios Crespo'nun, 2001-2002 sezonunda Nihat'ın Real Sociedad takımında oynarken açtığı davanın 25 Temmuzda sonuçlanması ve Türkiye ile AB arasındaki ortaklık antlaşması ve Gümrük Birliği gibi antlaşmalar gerekçe gösterilerek, Nihat'ın AB statüsünde oyuncu olarak resmen tanınmasını resmi internet sitesinden de duyuran LFP, "Nihat olayındaki mahkeme kararıyla tüm Türk futbolcular Avrupalı oldu" yorumunu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title