Haberler

Niğde'de İlginç Kortej

Niğde'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen esnaf kortejinde, mangal yakılıp et pişirildi, saç ve sakal tıraşı yapıldı, demir dövüldü.

Niğde'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen esnaf kortejinde, mangal yakılıp et pişirildi, saç ve sakal tıraşı yapıldı, demir dövüldü.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Ertan Peynircioğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

Peynircioğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Peynircioğlu, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca esaret nedir bilmemiş bir milletin evlatlarıyız. Ecdadımızın yedi düvele karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin zaferle noktalanmasının ardından Gazi Mustafa Kemal'in 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği cumhuriyet, milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu kutlu emaneti, gelecek nesillerimize aktarmak da bizim en önemli vazifelerimizden biridir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelemizde ve bugüne kadar şehit düşen tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, fikri hür, vicdanı hür gençleri yetiştiren eğitim camiamızın, değerli Niğdeli hemşehrilerimin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Niğde Belediyesi mehteran takımının mini konserinin ardından folklor ekibi gösteri sundu.

Öğrencilerin şiir okuduğu törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilirken, kortej geçişinde ise ilginç görüntüler oluştu.

Korteje bayrakla süsledikleri kamyonla katılan Niğde Lokantacılar Odası, mangalda et pişirdi. Berberler ve Kuaförler Odası da kamyonet kasasında saç ve sakal tıraşı yaptı. Demirciler ve Oto Tamircileri Odası ise kamyon kasasında demir dövdü.

Manavcılar ve Pazarcılar Odası da kamyonet kasasına koyduğu sebze ve meyvelerle korteje katıldı.

Kortejde, Niğde Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (NİDOFF) araçları da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Niğde Politika Güncel Haberler

title