Haberler

Nevşehir: Danimarkalı Öğretmen Ve Öğrenciler Nevşehir'de

Altınyıldız Koleji'nin Avrupa Birliği ve Başbakanlık Ulusal Ajans ile ortaklaşa yürüttüğü "Danimarka Dil Projesi" kapsamında, Danimarkalı öğretmen ve öğrenciler Nevşehir'e geldi.

Altınyıldız Koleji'nin Avrupa Birliği ve Başbakanlık Ulusal Ajans ile ortaklaşa yürüttüğü "Danimarka Dil Projesi" kapsamında, Danimarkalı öğretmen ve öğrenciler Nevşehir'e geldi.

Proje çalışmalarına katılmak üzere Danimarka'dan Türkiye'ye gelen 32 Danimarkalı öğrenci ve 6 öğretmen Kayseri Havaalanı'nda Altınyıldız Koleji idareci ve öğretmenleri tarafından karşılandı.

Altınyıldız Koleji öğrencileri ile Danimarkalı öğrenciler proje kapsamında, 17 Eylül tarihine kadar karşılıklı olarak Türkçe, İngilizce ve Danimarka dil eğitim alacaklar. Çeşitli derslerin yanısıra tiyatro, halk oyunları, müzik ve el sanatları çalışmaları ile birlikte Türk kültürüne yönelik çeşitli eğitimlerinde verileceği proje çalışmalarında Danimarkalı öğrenciler, Altınyıldız Kolejli öğrencilerin evlerinde konaklıyor.

Bir yıl boyunca çeşitli tarihlerde devam edecek dil projesi çalışmalarının ardından 2007 yılı Mart ayında Danimarka'da düzenlenecek bir fuarla proje çalışmaları sergilenecek. Bu süre içerisinde Türk öğrenciler de Danimarka'ya giderek, burada dil eğitimi alacaklar. Proje çalışmalarının giderleri Avrupa Birliği tarafından karşılanacak.

Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci yaptığı açıklamada, proje sayesinde Danimarkalı öğrenci ve öğretmenlere Türk kültürünü yakından tanıtma fırsatı bulacaklarını söyledi. Ülke tanıtımı açısından da bu tip projelerin büyük faydaları olduğuna inandıklarını kaydeden İğdeci, "Bu proje Nevşehir'in ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlarken, öğrencilerimizin farklı ulusların kültürlerini tanımalarına, kendi kültür değerlerini tanıtmalarına da fırsat vermektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title