Haberler

Nazilli'de Kutlu Doğum Coşkusu

Nazilli İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum coşkusunu düzenlenecek çeşitli etkinliklerle dolu dolu yaşatıyor.

Nazilli İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum coşkusunu düzenlenecek çeşitli etkinliklerle dolu dolu yaşatıyor.

Nazilli İlçe Müftülüğü, Nazilli Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların katkıları ile yapılacak olan kutlama etkinliklerinin ilçede en iyi şekilde gerçekleşmesini hedeflediklerini ifade eden Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu ; "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1989 yılından beri peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlanan, Kutlu Doğum haftasının 2013 yılı ana teması, 'Peygamberimiz İnsan Onuru'" dedi.

Şaffaklar Otel ve Numune Vakfıkebir Restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarına kutlu doğum haftasının programının tanıtımı yapıldı. Basın toplantısına katılan Türkiye Diyanet Vakfı Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, NAMİMDER Yönetim Kurulu Üyesi A.Fuat Durukan, Türk Diyanet-Sen Nazilli Temsilcisi İbrahim Çetinkaya, Türk Diyanet Vakıf-Sen Nazilli Temsilcisi İbrahim Nacak, Diva-Sen Nazilli Temsilcisi Mehmet Çelik, Bağımsız Diyanet-Sen Nazilli Temsilcisi Yusuf Demirsoy, NEDER Yönetim Kurulu üyesi Halil Aslan ve din görevlilerine kutlamalar hakkında bilgi veren Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, kutlamaların 14-20 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacağını ifade ederek "Kutlamaların amacı; Kainatın Efendisini daha iyi anlamamıza onun güzel ahlakını hayatımıza geçirmemize, gençlerimize ve çocuklarımıza öğretmemize, Din-i Mübin-i İslamı güzel mesajlarını insanlığa günümüzün diliyle anlatmamıza vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Hafta etkinlileri kapsamında şimdiye kadar resmi ziyaret ve gül dağıtımı ile başlayan kutlamalar çerçevesinde Müftülüğümüz önünde Kutlu Doğum Aşı dağıtımı gerçekleştirdik. İsabeyli ve Pirlibey Beldeleri ile Kızıldere, Demirciler ve Hamzallı köylerinde de Kutlu Doğum Özel Programı yaptık" dedi.

Kestel köyünde bulunan ve Nazilli Orman Şefliğince müftülüğümüze tahsis edilen Diyanet Hatıra Ormanı'nda ağaç dikimini yağmur engeli nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Müftü Topaloğlu; "Kutlu Doğum Haftası kapsamında 17 Nisan Çarşamba günü Müftülüğümüz ve NAMİMDER işbirliği ile Kutlu Doğum Özel Programı saat: 20.30'da Nazilli Şehir Stadyumunda Sanatçı Ertuğrul Erkişi konseri ve kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi gerçekleştirilecek. 18 Nisan Perşembe günü ise Nazilli Belediye Meydanında bütün Kur'an kurslarımızın öğretici ve öğrencilerinin katılımı ile bir günlük gıda kermesi düzenlenecek. Nazilli Uzun Çarşıda 2 günlük Perşembe-Cuma günleri kitap standı açılacak. Aynı gün saat: 11.00'de Müftülük ve Kızılay işbirliği ile Nazilli Belediyesi Meydanında Personelin katılımı ile kan bağışı kampanyası başlatılacak. Nazilli İmam Hatip Lisesi Müdürlüğümüzce de Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda saat: 20.30'da Kutlu Doğum Programı Kur'an-ı Kerim, Piyes, Şiir ve İlahi etkinliği düzenlenecek. 19 Nisan Cuma günü her Cami görevlimiz kendi camisinde cemaatine Kutlu Doğum Programı yapacak. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda saat 14.00'de Kutlu Doğum Kutlamaları çerçevesinde bayanlara özel Kur'an kursu öğreticilerimizin tertiplediği program yapılacak. Aynı gün Akşam-Yatsı Namazı arası ise Merkez Koca Camide Kutlu Doğum Haftası Özel Mevlüt Programı ve görevlilerimiz tarafından okunan hatim, salavat ve dualarının yapılacak. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde son olarak 20 Nisan Cumartesi günü Müftülüğümüz tarafından Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda saat 14.00'de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu tarafından konferans verilecek ve Şiir, kompozisyon, kırk hadis ezberleme, Peygamberimize mektup konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile hafta boyunca halkımız çok özel bir kutlamaya tanık olacak. Yüce peygamberimizin doğumunu en iyi şekilde kutlamamıza olanak sağlayan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Topaloğlu Diyanet Sen Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title