Haberler

Naif Çoban Ressam Kırgıl 6'ncı Kişisel Sergisini Açtı

Kütahyalı, naif çoban ressam Halil Kırkıl 6'ncı kişisel sergisini açtı.

Kütahyalı, naif çoban ressam Halil Kırkıl 6'ncı kişisel sergisini açtı.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği'ndeki (KÜSAD), açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Muammer Özer, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği'nin faaliyetlerinin sadece Kütahya'da değil tüm Türkiye'de takip edildiğini söyledi.

Derneğin kendi kategorisinde en fazla etkinlik yapan dernek ödülü aldığını da hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"KÜSAD bu ödülle Kütahya'mızı gururlandırdı. Elimizden geldiği kadar bizler de destek vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda sayın valimizin gayret ve destekleriyle, İl Özel İdaremiz tarafından restore edilen Germiyan Beyliği Konağı müdürlüğümüze teslim edildi. İlimizde çalışma yapan sanatçı arkadaşlara verilmek üzere yapacağımız bir protokolle burayı devredeceğiz. Bundan sonra Kütahya'mızın yetiştirdiği en nadide sanatçıların eserlerini orada görmemiz mümkün olacak. Bu yılki sanat sezonunun açılışını Halil Bey'in eserleriyle yapıyoruz. Bu sergilerin artarak devam etmesini diliyorum."

Eserlerin hepsinde Kütahya'nın farklı doğa manzaralarını konu aldığını belirten ressam Kırkıl ise "6'ncı sergimi açtım ve 27 eserden oluşuyor. Eserlerin hepsini doğadan çalıştık. Çeşitli yerlerden fotoğraflar çektik. Kendi köyüm ve gezdiğimi civar köylerde hoşuma giden yerleri tuvale aktarmaya çalışıyoruz. Sergimiz 12 gün boyunca açık kalacak." dedi.

Serginin bir hafta izlenimde kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kütahya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title