Haberler

Müslüman Gence Aşık Olan Yezidi Kızın Taşlanarak Öldürülmesine Tepkiler Sürüyor

Müslüman Bir Gence Aşık Olan Yezidi Genç Kızın Farklı Dinden Biriyle Beraber Olduğu Gerekçesiyle Akrabaları Tarafından Sokak Ortasında Taşlanarak Öldürülmesine Tepkiler Sürüyor.

Müslüman bir gence aşık olan Yezidi genç kızın farklı dinden biriyle beraber olduğu gerekçesiyle akrabaları tarafından sokak ortasında taşlanarak öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Irak'ın Kerkük kentinde toplanan kadınlar, 17 yaşındaki Du'a Khalil Aswad isimli kızın taşlanarak öldürülmesini protesto etti. Kent merkezinde toplanan kadınlar, Irak'ta kadın haklarının korunması için hükümete çağrıda bulundu.

Roj Kadınlar Birliği Üyesi Büşra Muhammed Zeki, bugün burada öldürülen Kürt Yezidi kıza 'dua' için toplandıklarını belirterek "Hükümete sesleniyoruz. Kadın hakları ile ilgili yasaları düzenlesinler, erkeklerle eşit olmak istiyoruz" dedi.

Yezidi inanışına sahip Du'a Khalil Aswad isimli kızın müslüman bir erkekle beraber olduğunu öğrenen akrabaları, 17 yaşındaki kızı sokak ortasında yarım saat boyunca taşlamıştı. 8-9 kişiden oluşan grup, kızı onlarca insanın gözü önünde öldürmüştü. Geçtiğimiz ay gerçekleşen olay, cep telefonuna kaydedilen görüntülerin internete düşmesiyle gün yüzüne çıkmıştı.

(SF-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title