Haberler

Müsiad'dan Oyak'a "Sözde Değil Özde" Tepkisi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) Genel Başkanı Ömer Bolat, Oyakbank'ın Hollandalı Ing'ye Satılmasına Tepki Gösterdi. Bolat, "Ulusalcılık ve Millileşme Edebiyatı Yapanlar Parayı Görünce Fikir Değiştirerek Sınıfta Kaldılar. Sözde Değil Özde Ulusalcı Olmalı" Dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Oyakbank'ın Hollandalı ING'ye satılmasına tepki gösterdi. Bolat, "Ulusalcılık ve millileşme edebiyatı yapanlar parayı görünce fikir değiştirerek sınıfta kaldılar. Sözde değil özde ulusalcı olmalı" dedi.

Bolat, Mobilya Sektör Kurulu tarafından Samsun'da gerçekleştirilen Markalaşma ve Tasarım Toplantısı'nda son siyasi gelişmeler ve Oyakbank'ın satılmasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Bankacılık sektöründeki yabancı payının yüzde 50'ye aşmaması gerektiğini belirten Bolat, yabancı payının yüksek olmasının kriz ortamında sıkıntı oluşturabileceğini belirtti. Oyakbank'ın satılmasını tasvip etmediklerini belirten Bolat, "Ulusalcılık ve millileşme edebiyatı yapanlar parayı görünce fikir değiştirerek sınıfta kaldılar" diye konuştu. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan MÜSİAD Genel Başkanı, Oyakbank ile ilgili sorulara "Sözde değil özde ulusalcı olmalı" yanıtını verdi.

CHP'ye 2B TEPKİSİ

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'Orman vasfını kaybetmiş arazilerin çiftçilerin ve üreticilerin kullanılması' vaadine tepki gösteren Bolat, "Hükümetin hazırladığı 2B yasasını engellemek amacıyla yargıyı işleten Cumhuriyet Halk Partisi şimdi kanunun çıkmasını istiyor" dedi.

Partilerin ekonomi programlarındaki benzerliklere dikkat çeken Bolat, "22 Temmuz'da ilk defa yaz ortasında seçim olacak. Bu handikaba rağmen halk seçim tarihinin gelmesini iple çekiyor. Seçimlere katılım da rekor yaşanabilir. Bu seçimler de halkın sağduyusu ön plana çıkacaktır. Halk, özgür, sivil ve güçlü bir hükümet için oy kullanacaktır" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title