Haberler

Muş'tan Kısa Kısa

Muş'ta havanın ısınmasıyla vatandaşlar, bahçelerdeki ağaçları budamaya başladı.

Muş'ta havanın ısınmasıyla vatandaşlar, bahçelerdeki ağaçları budamaya başladı.

Akpınar köyünde 30 yıldır çiftçilik yapan Ferhat Aşar, meyve ağaçlarının daha iyi gelişimini sağlamak ve daha çok verim almak için budamanın önemli söyledi.

Muş'ta budama ekibi olmadığı için Malatya'dan usta getirdiklerini belirten Aşar, "Ağaç budamanın teknik özellikleri var. 3 bin civarında elma, armut ve değişik meyve ağaçlarımız bulunmaktadır. Bu açıdan her yıl ilkbaharda budama çalışması yürütüyoruz." dedi.

"Geçtiğimiz yıl çiftçinin elinde tütün kalmadı"

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, yaptığı açıklamada, tütün üreticilerinin bu yıl herhangi bir kota sınırıyla karşılaşmayacaklarını söyledi.

Bu yıl ülke olarak hedeflerinin 100 bin ton tütün üreterek ihraç etmek olduğunu belirten Solgun, "Geçtiğimiz yıl Uluslararası Tütün Çalıştayı ilimizde yapıldı. Bu çalıştay sayesinde yurt dışında firmaların dikkatini çekmeye başladık ve geçtiğimiz yıl çiftçinin elinde tütün kalmadı. Birkaç tane firmayı daha ülkemize kazandırmayı düşünüyoruz. Ülkemizin kazanması için elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz." dedi.

DSİ'den uyarı

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sulama kanallarına girmenin ve kanallarda yüzmenin yasak olduğu duyuruldu.

Açıklamada, nüfusun yoğunlaştığı bölgelerde kanal ve depolama tesislerinde akan ya da durağan su kütleleri ile tesislerin işletme ve bakımı için kullanılan servis yollarının maksatları haricinde kullanılmasının bölge halkının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, sulama kanallarına girmenin ve kanalda yüzmenin yasak olduğu aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Akpınar Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title