Haberler

Muş - Sungu Deresi Taştı, Okulu Su Bastı

Muş'ta Son Bir Haftadır Etkisini Sürdüren Sağanak Yağış Nedeniyle Merkeze Bağlı Sungu Beldesindeki İlköğretim Otkulu Sular Altında Kaldı. Okulun 480 Öğrencisi Eğitim ve Öğretime Beldedeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda Devam Edecek.

MUŞ'ta son bir haftadır etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle merkeze bağlı Sungu Beldesindeki İlköğretim Otkulu sular altında kaldı. Okulun 480 öğrencisi eğitim ve öğretime beldedeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda devam edecek.

Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Sungu Deresi'nin taşması sonucu her yıl olduğu gibi bu yıl da Sungu ilköğretim okulunun bodrum katı ve spor salonunu su baskınına uğradığını söyledi. Okuldaki temizlik çalışmalarının başlatıldığını belirten Bayraktar, "480 öğrencinin eğitimden yoksun kalmaması için Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okuluna gidecek. Okulda yoğunluk olmayacak. Çünkü Mehmet Akif Ersoy'un öğrencileri sabahcı, Sungu ilköğretim Okulu'nun öğencileri de öğlenci olacak. Zaten okulu bir hafta içinde eğitim- öğretime açmayı planlıyoruz" dedi.

Öte yandan yağışların etkliği olduğu Muş'ta dere yataklarına yakın birçok yerleşim alanı ile ekili arazide hasar oluştuğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title