Haberler

Mucit Ahmed" Beyaz Saray'ı Ziyaret Edecek

ABD'nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine gözaltına alınan 14 yaşındaki Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed, bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama tarafından ağırlanacak.

ABD'nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine gözaltına alınan 14 yaşındaki Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed, bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama tarafından ağırlanacak.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, "Mucit Ahmed" olarak tanınan Sudan asıllı öğrencinin ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Ahmed'in Obama ile bire bir görüşme imkanı olup olmadığı ve ziyarete dair sorular üzerine Earnest, Ahmed'in bugün ikincisi düzenlenecek "Astronomi Gecesi" çerçevesinde Beyaz Saray'a davet edildiğini söyledi. Earnest, "Ahmed'in Başkan Obama ile bire bir görüşme imkanı olmayabilir" dedi.

Earnest, Ahmed'in de davet edildiği geceye aralarında eğitimcilerin, bilim insanlarının, astronotların dahil olduğu yüzlerce kişinin katılacağını hatırlatarak, "Biz Ahmed'in de geceye katılabilecek oluşundan dolayı kesinlikle çok memnun olduk" diye konuştu.

Josh Earnest, "Ahmed saatini de Beyaz Saray'a getirecek mi bu güvenlik için bir tehlike oluşturabilir mi?" şeklindeki imalı soruyu da yanıtladı. Ahmed'in Beyaz Saray ziyareti sırasında saatini getirip getirmeyeceği yönünde bilgisi olmadığı belirten Earnest, "Eminim ki Başkanın güvenliğini sağlamak adına Astronomi Gecesi'ne katılacak herkes gibi Ahmed de gerekli güvenlik kontrolünden geçecek" ifadesini kullandı.

Teksas'ın Irving kentindeki MacArthur Lisesinde öğrenim gören Ahmed Muhammed, yaptığı saati fen öğretmenine göstermek için okula götürmüştü. Başka bir öğretmenin saati bomba sanarak okul idaresine haber vermesi üzerine Muhammed okula gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Muhammed, mekanik ve fen bilimlerini sevdiğini, amacının öğretmenlerine neler yapabileceğini göstermek olduğunu söylemişti.

Muhammed, okula çağrılan dört polis tarafından sorgulanmış ve okul idaresi kendisine üç gün uzaklaştırma cezası vermişti.

Gözaltı olayının duyulmasından hemen sonra Başkan Obama tarafından Beyaz Saray'a davet edilen Muhammed, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, NASA, Google ve Massachusetts Institute of Technology gibi kişi ve kuruluşlardan da davet ve destek mesajları almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Josh Earnest Barack Obama Beyaz Saray Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title