Haberler

Muallim: "Mesajın Ekseninde Irak Vardı"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Ankara'dan Ayrıldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Ankara'dan ayrıldı.

Çalışma ziyareti çerçevesinde bu sabah Ankara'ya gelen Muallim, hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile önemli bir toplantı yaptıklarını, görüşmelerin iki ülke liderliği arasında sürmekte olan istişare toplantılarından biri olduğunu kaydetti.

Ziyaretinin, bölgenin geçmekte olduğu endişe verici döneme rastlaması açısından önemini vurgulayan Muallim, görüşmelerde Irak'ta güvenlik ve istikrarın tesisi, Arap-İsrail çatışmalarının ve Filistin'de akan kanın durdurulması ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin ele alındığını kaydetti.

Muallim, bir soru üzerine, "Şam'dan Ankara'ya getirdiği mesajın temel ekseninin Irak" olduğunu, görüşmelerde Irak'ın toprak bütünlüğü, halkının birliği, egemenliği ve bağımsızlığına tekrar vurgu yaptıklarını belirtti.

Iraklılar arasındaki ayrışmadan duydukları üzüntüyü dile getirdiklerini belirten Muallim, çözümün Irak'ın kendi içinden çıkması gerektiğine dikkati çektiklerini söyledi.

Görüşmelerde, Filistin konusunun da ele alındığını yineleyen Muallim, Suriye'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas siyasi büro şefi Halid Meşal'in bir araya gelmesinde önemli rolü bulunduğunu da hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title