Haberler

Motorine Bir Zam Daha

Güncelleme:

Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatı zamlanacak.

Benzinden sonra motorine de yılın ikinci zammı geldi. Motorine litre başı 7 kuruşluk zam yapıldı. Zamlı tarife gece yarısından sonra geçerli olacak. Motorine en son 5 Ocak'ta 5 kuruş zam gelmişti.

Motorine yapılan 7 kuruşluk zam gece yarısından itibaren geçerli olacak. Bu yapılan zam ile motorin fiyatları 4.21 seviyelerine ulaşmış oldu.

BENZİNE YILIN İKİNCİ ZAMMI GELMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta perşembe günü de benzine yılın ikinci zammı gelmişti. Yapılan 10 kuruşluk zam ile Türkiye en pahalı benzin kullanan ülkelerden biri konumunu sağlamlaştırmıştı.

Reuters'in bir sektör kaynağından aldığı bilgiye göre benzin fiyatındaki artış uluslararası piyasalardaki ürün fiyatlarındaki artıştan kaynaklanıyor. Benzinin fiyatı daha önce de 24 Ocak'ta 8 kuruş zamlanmıştı.

"EN PAHALI BENZİN'İ NORVEÇ KULLANIYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada dolar bazında litre başına en pahalı benzini kullanan ülkenin Norveç olduğunu kaydetmişti.

Yıldız, 2009 yılının Mayıs ayından 2012'nin Ekim ayına kadar geçen sürede, ABD doları satış kurunda yüzde 13'lük ve ham petrol fiyatlarında yüzde 89'luk bir artış gerçekleştiğine dikkati çekerek, ''Buna karşın, BOTAŞ'ın abone ve serbest tüketici doğalgaz toptan satış fiyatlarının TL cinsinden olması ve alım maliyetlerindeki yukarı yönlü değişim, söz konusu dönemde doğalgaz toptan satış fiyatlarında bir artış yapılmasını gerekli kılmıştır'' demişti.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin, dünyada pahalı benzin kullanan ülkeler arasında yer aldığını ancak dünyada dolar bazında litre başına en pahalı benzini kullanan ülkenin Norveç olduğunu belirtmişti.

Kaynak: ModifiyemCom / Ekonomi

Taner Yıldız Türkiye Norveç Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title